02 / 05 / 2024

türkiye carrefour durumu

türkiye carrefour durumu

Carrefoursa’yı Tesco Kipa’nın satın alabileceği kuvvetli bir iddia iken, diğer iki senaryoya göre Sabancı Holding, Carrefour’u markasıyla ya da markasız olarak satın alacak. Şirket için bir sürpriz isim de Carrefour’un BAE’deki franchise şirketi Maf Holdi

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket!

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul ve çevresinin 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altında olduğunu söylüyor ve, “Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket. Bu felaket geldiğinde maalesef bağımsızlığımızı kaybedeceğiz" diyor.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkul sınavı verdi!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomisi Paneli'ne katıldı. Yavcrucu, gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'deki yapı stoku depreme dayanıklı mı?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliği 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremin 17. yıldönümünde basın açıklaması yaptı. Temsilcilik Türkiye'nin yapı stokunun durumu hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak yatırım açısından öncelikli!

Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmanın yatırım açısından öncelikli bir durumu vardır. Gayrimenkul her dönem ve her şekilde kazandırmıştır. Örneğin bu kadar çok konut projesi yapılmasına rağmen konutların kiralarında da hala gerileme yok.

türkiye carrefour durumu Haberi

türkiye carrefour durumu



Perakende sektörünün geçen haftaki en önemli gündem konusu Carrefour’du. Türkiye’de operasyonlarını Sabancı Holding ile ortak yürüten Carrefour’un Türkiye’deki performanstan mutlu olmadığı yaklaşık iki yıldır alttan alta dillendiriliyordu. Bu olumsuz gidişin önüne geçebilmesi için Fransız kuruluş, geçen yıl Türkiye’de genel müdür değişikliğine de gitti. Fakat bugün piyasalarda konuşulanlar, sürecin yeniden eski parlak günlerine dönemediği ve Carrafour’un Türkiye’den çekilmenin yollarını aradığına işaret ediyor.


Perakende sektörü özellikle Avrupa’da kan kaybediyor, global şirketler de dünya üzerindeki operasyonlarını en karlı hale getirmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda ilk adımı Yunanistan’dan çekilerek atan Carrefour, şimdi Türkiye’den de çekilebileceğinin mesajını verdi.


Gözler Sabancı'da


Bu açıklamanın ardından gözler bir anda Carrefour’un Türkiye’deki ortağı Sabancı Holding’e çevrildi. Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer’den, Carrefoursa’nın tamamını almaktan çekinmeyecekleri, ancak öncelikle şirketin yaratacağı...