15 / 05 / 2024

türkiye çevre yatırımları

türkiye çevre yatırımları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Duru Beytepe'den “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına destek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı ile inşa edilen Duru Beytepe Projesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Desteği ve Emlak Konut GYO öncülüğü ile başlayan ve 31 Ekim tarihine kadar sürecek olan “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına dâhil olduklarını söyledi. 

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına Sur Yapı’dan 16 projeyle tam destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liderliğinde Emlak Konut, KONUTDER, GYODER ve İNDER’in başlattığı “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına Sur Yapı, 16 projesiyle tam destek veriyor.

Tahincioğlu'dan Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'na destek!

Tahincioğlu, Çevre ve Şehircilik Başkanlığı'nın hayata geçirdiği “Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyasına destek verdi. Firma, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir ve Nidapark Küçükyalı projeleriyle kampanyaya katılım sağladı. 

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanya detayları 2018!

Gayrimenkul sektörü konutta yeni kampanya başlattı. Kampanyanın detaylarını bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı. İşte Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanya detayları 2018..

Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti Tanıtım Toplantısı'na katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yarın İstanbul'da, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla, gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı basın toplantısı ile anlatacak...

Türkiye İMSAD’dan çevre günü açıklaması!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan “Biz doğaya ne kadar iyi bakarsak doğa da bize aynı şekilde davranacaktır”dedi.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı imara aykırı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de tam olarak bilinmemekle beraber 26 milyon 358 bin bağımsız birim olduğunu belirterek, "Türkiye'de imara aykırılık teşkil eden yapı sayı yüzde 60'lar civarında." dedi.

Mehmet Özhaseki: Türkiye sağlık yatırımında şaha kalktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye adeta şaha kalktığını söyledi.

Özhaseki: 15 yılda Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Senede 500 bin konutu değiştirerek 15 yıl içinde Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz" dedi. 

türkiye çevre yatırımları Haberi

türkiye çevre yatırımları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlık, Avrupa Birliği IPA-1 dönemi kapsamında tahsis edilen ve toplam bütçesi 711 milyon Avro olan Çevre Operasyonel Programı (ÇOP) ile çevreye etkin bir şekilde destek sağlıyor. 711 milyon Avroya ek olarak proje bütçelerinin %15 ila %30 arasındaki miktarı milli kaynaklardan sağlanıyor. Toplamı yaklaşık 972 milyon Avro olan 39 çevre altyapı projesinin başvurusu Avrupa Komisyonu’na yapıldı. 23 projenin inşaatına başlanırken kalan projelerin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanlanıyor.


Bu yatırımlar neticesinde Lüleburgaz’daki atıksu arıtma tesisi ile Trakya’nın suyu temizlenirken, Doğubayazıt’taki içme suyu temini projesi ile de 24 saat sağlıklı su temini...