15 / 05 / 2024

Türkiye Dağcılık Federasyonu

Türkiye Dağcılık Federasyonu

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na tahsis edilen Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağ ve Kayak Evi'nin, Dağcılık Okulu olarak kullanılması için protokol imzalandı.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Nisan'da açlık sınırı 9 bin 814 TL, yoksulluk sınırı 33 bin 948 TL oldu! 

BİSAM Nisan 2023 dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, Türkiye'de sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı da 33 bin 948 TL şeklinde açıklandı. 

Ayper Tekstil Ayakkabıcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayper Tekstil Ayakkabıcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tülü tarafından kuruldu.

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Çoğul Nakliyat İnşaat Reklam Ayakkabıcılık Kimyevi Maddeler Tekstil Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çoğul Nakliyat İnşaat Reklam Ayakkabıcılık Kimyevi Maddeler Tekstil Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti. Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Umut Baran tarafından kuruldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Haberi

Türkiye Dağcılık Federasyonu

Niğde Valiliği Toplantı Salonu'ndaki düzenlenen töreninde konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Niğde'nin yerli ve yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırladığını belirtti.


Kentin Kapadokya'nın 80 kilometre uzaklığında olmasına rağmen yeterince turizmden yararlanamadığını kaydeden Kılıç, Kapadokya'ya gelen turistleri kente çekmek için turizmle ilgili yeni projeler aramaya başladıklarını ifade etti. 


Dağcılık okulunun ilk kez Niğde'de olacağını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:


"Öncelikle Türkiye'de ilk defa dağ okulunun kurulmasıyla ilgili startı bugün federasyon başkanımızla verdik. Dağcılık federasyonumuz dünya standartlarında eğitim yapabilecek. Dünyanın ve  ülkemizin dört bir yanından insanları ağırlayacak ve eğitecek bir dağ okulunun bugün başlangıcını yaptılar. Aladağlarla ilgili projelerimiz burada bitmeyecek. Turistlerin konaklayabilmeleri için bungalov tipi evler ve dağcıların konaklayabilecekleri dağ evleri, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dağcılık Federasyonu ve İl Özel İdaresi ile...