02 / 05 / 2024

türkiye doğalgaz alımı

türkiye doğalgaz alımı

Halihazırda Türkiye- Rusya arasında yürütülen çalışmalar bu hızla devam eder ve beklenmedik bir gelişme olmaz ise çok yakında, Rusya’dan aldığımız bin metreküp doğalgazın fiyatı 415 dolarlardan, 300 dolar seviyesine inebilir.

Türkiye Katar'dan 350 milyon dolarlık doğalgaz alacak!

Türkiye Katar' dan 350 milyon dolarlık doğal gaz alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar' dan 350 milyon dolarlık doğal gaz alacaklarını bildirdi...

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2023?

Doğal gaz yardımının ne zaman yatacağına dair pek çok araştırma yapılmaktadır. Vatandaşlar, “Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğine dair vatandaşların merak ettiği birtakım sorular vardır. Peki Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

Doğalgaz yardımı hangi ayda verilecek? Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı gündemde yer alan konulardan biridir. Doğalgaz desteği başvurusu yapan vatandaşlar, “Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak?” sorusuna yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Doğalgaz yardım desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz yardımı elden alınır mı? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok sorular sormaktadır. Onlardan biri de doğalgaz yardım desteğine nasıl başvuru yapıldığı olmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

türkiye doğalgaz alımı Haberi

türkiye doğalgaz alımı

Halihazırda Türkiye- Rusya arasında yürütülen çalışmalar bu hızla devam eder ve beklenmedik bir gelişme olmaz ise çok yakında, Rusya’dan aldığımız bin metreküp doğalgazın fiyatı 415 dolarlardan, 300 dolar seviyesine inebilir. Enerji Bakanlığı’nın yürüttüğü diplomasiden bu neticeyi çıkardığımı söyleyebilirim. Yaptığım araştırmayı birazcık detaylandırabilirim.


Türkiye’nin şu aşamada, Rusya’dan iki aşamalı indirim talebi olacak gibi bir izlenim edindim. Doğalgaz fiyatlarını belirleyen formülasyonun en önemli kalemini, yaklaşık üçte iki oranında petrol fiyatları oluşturuyor. Dolayısıyla petrol fiyatları aşağı indiği için doğalgaza ödenen rakamlar da otomatik olarak inecek. Zaten beklenen bir durum. Bunun üzerine ekleyeceğimiz asıl indirim ise iki aşamalı olacak.


Şöyle ki; Enerji Bakanlığı’nın devam eden anlaşmalar çerçevesinde Rus Gazprom’dan % 15 indirim talebi var. Devreye girecek olan Türk Akımı anlaşması sebebiyle de ilave bir indirim...