25 / 07 / 2024

türkiye gökdelen projeleri

türkiye gökdelen projeleri

Reddit’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakamlarla bir kez daha gözler önüne serildi. Türkiye, sahip olduğu 70 metreden yüksek 417 binayla Avrupa’da en fazla gökdelene sahip ülkeler sıralamasının zirvesinde yer aldı.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Türkiye'nin dev projeleri İzocam ile yalıtılıyor!

İzocam, Türkiye'nin en önemli projelerine uzmanlığıyla hizmet sunmaya ve yalıtım ürünleri temin etmeye devam ediyor

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük gözlemevi 2020'de açılacak!

Türkiye'nin 2023 vizyon projeleri arasındaki en büyük astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanındaki temel bilim yatırımı olan "Doğu Anadolu Gözlemevi”nin (DAG) kurulum çalışmaları son sürat sürüyor.

türkiye gökdelen projeleri Haberi

türkiye gökdelen projeleri


Türkiye’de inşaat sektörünün geldiği nokta, dünya çapında çok sayıda kullanıcısı bulunan internet tabanlı sözlük Reddit’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakamlarla bir kez daha gözler önüne serildi. Site, Avrupa’daki 70 metreyi geçen gökdelenleri mercek altına alan bir araştırma yayınladı. Almanya’dan İzlanda’ya kadar Avrupa’daki 30 ülkenin yer aldığı listede Türkiye, sahip olduğu 417 adet gökdelenle ilk sırada yer aldı. Avrupa’da en az gökdelene sahip ülke olarak da 70 metreden yüksek iki binaya sahip İzlanda gösterildi. Araştırma, Avrupa’nın lokomotif ekonomilerinden Almanya’da 282, Fransa’da 201, İngiltere’de ise 261 adet 70 metreden yüksek bina olduğunu ortaya koydu. 


‘Gökdelen çok, çünkü...’ 


reddit.com, ABD’de uzun yıllardır çok sayıda kullanıcıya ulaşmış hatta ABD Başkanı Barack Obama’nın da hesabı bulunan bir katılımcı sözlük. Sitede, Avrupa’daki gökdelenlerin sayılarının bulunduğu haritanın paylaşılmasının ardından...