27 / 04 / 2024

türkiye hes dağıtımı

türkiye hes dağıtımı

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerji üretilen Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Türkiye'nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada. Bu yatırımları daha da teşvik edeceğiz. Malta, inşaat alanında Türk firmalarına güvendiği için önemli işleri Türk firmalara verdi" dedi.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın ilk kar payı oranı yüzde 18,02!

Faaliyete başlayan Türkiye Emlak Katılım Bankası, aylık brüt kar payı oranlarını açıkladı. 21 Mart 2019'da faaliyete başlayan bankanın ilk 1 aylık kar payı oranı yıllık bazda brüt yüzde 18,02 olarak açıklandı...

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Türkiye, Afrika'da tarım arazisi kiralıyor!

Türkiye, Afrika’da kiraladığı arazilerde ucuza tarım ürünü üretecek. Türkiye, bu arazilerin ilkine sahip Sudan’da sona geldi...

Yabancılar Türkiye'ye yatırım yapıyor!

Türkiye’de gelişen gayrimenkul piyasası, konut satışlarının çeşitli bölgelerde sürekliliğini devam ettirmesini sağlıyor. Türk vatandaşların yanı sıra yabancılar da Türkiye'ye yatırım yapıyor. Yatırımda en çok kamu projelerine olan yakınlığa dikkat ediliyor..

türkiye hes dağıtımı Haberi

türkiye hes dağıtımı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerine kurulan ve 1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerjinin üretildiği Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Türkiye'nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor.


Yapımına 1966 yılında başlanan ve 9 Eylül 1974'te elektrik üretimine geçilen Keban Barajı ve HES'de, enerji üretimi 40 yıldır devam ediyor.


1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerji üretilen Keban HES, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.


Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük yapay gölü olan ve yörede balıkçılık sektörü açısından da önem taşıyan Keban Gölü, manzarasıyla da vatandaşların ilgisini çekiyor.


- "Ülkemize 140 yıl daha hizmet etmeye devam edeceğiz" 


 Keban HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettikleri elektriğin, ulusal enterkonekte (ortak ağ) sistemiyle Türkiye'nin her yerine ulaştığını belirterek,...