16 / 05 / 2024

türkiye iranlı turist

türkiye iranlı turist

Birleşmiş Milletler ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerinde sağlananan anlaşmanın devamı halinde, İranlı turist sayısının kısa sürede iki katına ulaşacağını ve Türkiye’ye gelen turistler arasında İranlıların ilk 3’e gireceği belirtildi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

İranlılar her sene Türkiye’den 3 bini aşkın konut alıyor!

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

İranlılar Türkiye'den konut alımında ilk sırada!

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre, 2019'un 1. çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul alımları, 2020'nin aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare olarak kaydedildi. Türkiye'den en çok konutu ise İranlılar aldı...

İranlılar, Türkiye'de konut alımında 2'nci sırada! 

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Dr. Serpil Kahraman, İranlıların Türkiye'de konut alımında 2 senede 7 kat artış yaşandığını belirtti. Kahraman, "İranlıların Türkiye'ye olan ilgisinin her yıl artarak, devam ediyor." dedi... 

İranlı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, "Türkiye'de en fazla konut satın alan yabancılar içerisinde İran vatandaşları ikinci sırada yer alıyor. Geçen yıl yabancılara satılan 45 bin 483 konutun 5 bin 423 adedini İran vatandaşları aldı" dedi...

türkiye iranlı turist Haberi

türkiye iranlı turist

Narkissos Turizm Genel Müdürü Erkan Kaplan, “İran hükümetinin ılımlı politikası devam eder, nükleer görüşmeleri olumlu şekilde sürer, ülkedeki döviz bollaşır, alım gücü artar ve İran’dan Antalya’ya charter seferlerine izin çıkarsa, turist sayısı iki katına çıkar. İranlılar Türk turizminde ilk 3’e yerleşir” dedi. Kaplan, şunları söyledi:


“Görüşmeler diplomatik bir hamle olarak kalmaz ve kalıcı sonuca ulaşırsa öncelikli olarak ambargonun yumuşaması ve buna bağlı olarak da dolar kurunun bir seviyede tutunması gündeme gelecektir. Bu da alım gücünü yine yukarılara taşıyacak ve alım gücü yükselen İranlılar seyahat etmeye yönelecektir.”


2010’da İran’dan 1 milyon 800 bin turist geldiğini hatırlatan Kaplan, şöyle konuştu:

“İranlıların dünyaya ilk açıldıkları yer Türkiye oluyor. 2009-2010’da Türkiye’ye gelen turist sayısında İranlılar 4’üncü sıraya yükselmişti. Daha sonra İran’ın sorunları oldu. Dış dünyayla iletişim...