28 / 04 / 2024

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde kaçıncı sırada

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde kaçıncı sırada

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

P&G Türkiye ofisi LEED Altın Sertifikası aldı!

Yeni ofisinde enerji tüketimini yüzde 40 ve karbon ayakizini yüzde 30 azaltan P&G Türkiye'ye Yeşil Binalara verilen LEED Altın Sertifikası verildi..

Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada!

LEED Yeşil Bina programının yaratıcısı olan USGBC'nin yıllık ilk 10 listesi açıklandı. Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada yer alıyor.

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Türkiye, yeşil bina dönüşümünde 8. sırada!

Türkiye 2016 yılında, brüt 4.78 milyon metrekare LEED sertifikalı bina alanıyla dokuzuncu sıradan sekizinciliğe yükseldi.

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi

Türkiye ‘yeşil bina’ konusunda dokuzuncu sırada!

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi, çevreye ve yerkürenin kaynaklarına duyarlı ülkeleri sıraladı. Türkiye toplam 477 adet sertifikalı proje ile dünyada 9’uncu oldu. Türkiye ilk 5'e girebilir...

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde 9. sırada!

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

Rönesans Tower Türkiye'nin ilk Leed Platin'ini aldı!

Rönesans Holding, Rönesans Tower projesi ile en üst sınıf olan Leed Platin sertifikasını alan Türkiye'nin ilk firması oldu. Proje Amerikan Yeşil Bina Konseyi imzası taşıyor.

Çevre dostu performans sertifikası JLL Türkiye’ye verildi!

Ticari gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler veren ve yatırım yönetimi danışmanlığında uzman olan JLL’nin Türkiye Genel Merkez Ofisi yüksek çevre dostu performansı nedeniyle “LEED CI Gold Sertifikası” ile ödüllendirildi.

Türkiye’nin LEED sertifikalı projelerinin tercihi ODE!

ODE, üniversiteden otele, alış veriş merkezinden yaşam alanlarına kadar birçok çevreci projenin teknik yalıtım, ısı yalıtımı ve su yalıtımındaki çözüm ortağı oldu...Türkiye’nin LEED sertifikalı projelerinin tercihi ODE...

Türkiye'de Ruukki'nin sertifikalı ilk ortağı Telefoncular Group oldu!

Ruukki, Türkiye'de ilk kez sertifikalı ortağı olarak Telefoncular Group ile işbirliği içine girerek kaliteli ürünleri ve satış sonrası hizmetleriyle firmanın esnek ve yenilikçi bir yapıda olmasına yardımcı olacak...

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde kaçıncı sırada Haberi

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde kaçıncı sırada

Washington, D.C.—(10 Temmuz, 2015) ABD Yeşil Bina Konseyi (USGBC) bugün, dünyanın en yaygın kullanılan ve tanınan yeşil bina sınıflandırma sitemi olan LEED kapsamında, bu yıl ikincisini yaptığı en iyi 10 ülke sıralamasında, Türkiye'nin dokuzuncu sırada olduğunu duyurdu. En iyi 10 listesinde sürdürülebilir bina tasarımı, inşası ve dönüşümünde önemli atılımlar yapan, yeşil LEED binalarına karşı giderek büyüyen uluslararası talebi gösteren, ABD dışındaki ülkeler vurgulanmaktadır. Duyuru, önümüzdeki Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler COP21 iklim müzakereleri kapsamında iklim değişikliğinin azaltılmasına yönelik uluslararası odağın arttığı bir zamanda yapıldı.


TGBC (Türkiye Yeşil Bina Konseyi - ÇEDBİK) kurucusu Dr. Duygu Erten, Konsey'in 2007'de kuruluşundan bu yana yeşil binalardaki artışın bugün sürdürülebilir bir gelecek için umut verici olduğunu söyledi.


Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10...