04 / 05 / 2024

Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi

Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye MYM Başkanı Özdemir, 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Emlak danışmanlarına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu!

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından emlak danışmanlığı yapan veya yapacak olanlara mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

467 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi!

Bu yıl sonuna kadar belgeli çalışan sayısını 400 bine çıkartmayı hedefleyen MYK, hedefini aştı. Bu yıl 476 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi iyileştirilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin eksikleri olduğunu gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hyundai Elevator Türkiye'den eğitime destek!

Türkiye’de inşaat sektörüne paralel olarak büyüyen asansör sektörünün öncüsü Hyundai Elevator Türkiye, mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencilerine özel eğitimler veriyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde son hafta!

Bacacıdan sıvacıya, inşaat boyacısından otomotiv montajcısına kadar tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçiler bir hafta sonra çalıştırılamayacak.

THBB'den Mesleki Yeterlilik Belgesi için son çağrı!

Mesleki Yeterlilik Belgesi 31 Aralık 2016’dan itibaren zorunlu hale geliyor. Daha sağlam bir gelecek adına uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi, ‘Betoncu’ alanındaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Haberi

Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (Türkiye MYM) Başkanı Gürhan Özdemir, mesleki yeterlilik ve belgelendirme sürecine ilişkin yasal düzenlemelerin tamamlandığını ve konuya ilişkin 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.


2015 Mayıs’ta yürürlüğe giren tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli meslek grubuna giren 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçilerin çalıştırılamayacağını aktaran Özdemir, işverenlerin mağdur olmamaları ve teşviklerden faydalanabilmeleri için yeterlilik belgesi olmayan işçi çalıştırmamakta hassas davranmaları gerektiğini ifade etti. Tebliğde belirtilen mesleklerin 17’sinde Türkiye MYM’nin mesleki yeterlilik belgesi verme yetkisi olduğunu belirten Özdemir, mesleki yeterlilik sınavlarına girerek sınavlardan başarılı olan işçilerin 2017 sonuna kadar ücretlerinin tamamının, 2019’a kadar yarısının işsizlik sigortası fonundan karşılanacağını...