05 / 05 / 2024

türkiye orman varlığı son durum

türkiye orman varlığı son durum

Türkiye’nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Son 12 yılda 3 milyar 250 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de 1 milyar 250 milyon a

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

türkiye orman varlığı son durum Haberi

türkiye orman varlığı son durum

2003 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığını 900 bin hektar arttırarak 21,7 milyon hektara ulaştırdıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Dünya’da orman varlığı ve odun serveti azalırken Türkiye'de hem ormanlık alan hem de odun serveti artıyor. Sadece orman alanlarını değil okul bahçeleri, üniversite kampüsleri, hastane bahçeleri, ibadethane bahçeleri, mezarlıklar ve karayolları kenarlarını da ağaçlandırıyoruz” diye konuştu.


Ağaçlandırma konusunda ortaya koydukları hedeflerin aşıldığını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Orman teşkilatımız gerçekten çok iyi çalışıyor. 2003 yılından bu yana 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliğinde hedefleri aşarak rekor kırdık. Bu kapsamda son 12 yılda 4 milyon 189 bin hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması yaptık. Orman...