14 / 05 / 2024

türkiye otomobil fabrikası çed raporu onay

türkiye otomobil fabrikası çed raporu onay

TOGG tarafından çalışmaları devam ettirilen Türkiye'nin Otomobili yatırımı için Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan fabrika inşaatına ÇED olumlu raporu verildi...

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Türkiye otomobil pazarında yer alan fiyatlar yükselmeyi sürdürürken 2024'te ise ülkemizde satılan en pahalı 10 otomobil markaları hangileridir? Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki lüks otomobil üreticileri, sınırları zorlayan tasarım ve performanslar ile yeni bir rekabet seviyesine kadar ulaştı.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları geçti...

Türkiye'den senenin ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller gerçekleştirdi.

Araba almayı düşünenler hemen bakın! İşte Türkiye'deki en ucuz 3 elektrikli otomobil! Fiyatlar 437 bin TL'den başlıyor!

Yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobilleri araştırıyor. İşte fiyatların 437 bin TL'den başladığı o otomobiller...

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Türkiye'de fiyatı 1 milyon TL'den daha ucuz olan 8 otomobil! Yeni araç alacaklar dikkat! 

Otomobil markaları 2024 yılına ilişkin fiyat listelerini her ay güncellerken, yeni araç alacaklar fiyatları merakla araştırıyor. İşte Türkiye'de fiyatı 1 milyon TL'den daha ucuz olan 8 otomobil...

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

SWM aralıkta Türkiye'de görücüye çıkacak...

Çinli otomobil devinin İtalya'daki markası SWM aralık ayında Türkiye'de satışa çıkarılacak. otomotiv üreticisi hakkında merak edilen ve markanın pazara sunulması ile ilgili detaylar. İşte haberin ayrıntıları...

Çin'in amiral gemisi olarak adlandırdığı otomobil modeli Türkiye'de! Merakla beklenen Voyah Dream'ın fiyatı belli oldu!

Çin’in otomotiv devlerinden biri olan Dongfeng çatısı altında bulunan Voyah, amiral gemisi olarak adlandırdığı Dream modelinin Türkiye fiyatını resmen duyurdu. 

Mazda, Türkiye’de araç satışını durdurduğunu açıkladı

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye'de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu fakat hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini bildirdi. Mazda'dan yapılan açıklama ve haberin detayları...

Fiat Cronos Türkiye'ye geliyor! Fiat Cronos ikinci el fiyatı ile zirveye oturacak

Günümüzde en uygun otomobil Fiat Cronos olacağı belirtiliyor. Otomobil tutkunlarına güzel bir haber geldi. Fiat Cronos Türkiye'ye geliyor ve ikinci el fiyatı ile piyasaya damgasını vuracağı kaydedildi.

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

türkiye otomobil fabrikası çed raporu onay Haberi

türkiye otomobil fabrikası çed raporu onay

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı şekilde devam ettirilen Türkiye'nin Otomobili yatırımı için Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu onaylandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOGG'dan yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, "Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile inşa edilecek olan fabrika ve müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, toplam 22 milyar TL yatırım ile yükselecek. 

Doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, tamamlanıp üretime geçtiğinde Avrupa'nın ilk geleneksel olmayan (bünyesinde içten yanmalı araçlar üretmeyen) elektrikli araç üreticisi haline gelecek.

Doğuştan yüzde...