04 / 08 / 2024

türkiye ovp tahminleri

türkiye ovp tahminleri

Türkiye'de gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl yüzde 3.1, enflasyonun ise yüzde 9 ile son açıklanan Orta Vadeli Program'daki (OVP) tahminlerin altında yılı tamamlayacağı öngörülüyor. Cari açığın ise yıl sonunda 47.1 milyar dolar olması bekleniyor.

Dev Bankalardan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminleri geldi! 

JPMorgan, Goldman Sachs ve Barclays, gibi dünyaca ünlü dev bankalar, haziran ayı TÜFE verilerinin açıklanmasından sonra Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı. 

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine adına yeni yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye en fazla büyüyen ilk 5 ülke arasına girdi!

Türkiye kesintisiz büyüme rekorunu 24 çeyreğe taşıdı. Üçüncü çeyrekte yüzde 4 ile en fazla büyüyen ilk 5 ülke arasına girdi. Yıl sonu tahminleri yukarı revize edilmeye başlandı

Türkiye'nin kredi notunun A- olacağı öngörülüyor!

OVP'nin ekonomik hedeflerinin başarıya ulaşması ve yönetim göstergelerindeki 15 yıllık yakınsama süreci varsayımına göre, Türkiye’nin kredi notunun 2020'de "A-" olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’nin kredi notu 2020'de A- olacak!

OVP'nin ekonomik hedeflerinin başarıya ulaşması ve yönetim göstergelerindeki 15 yıllık yakınsama süreci varsayımına göre, Türkiye’nin kredi notunun 2020'de " A- " olacağı tahmin ediliyor.

AB: Türkiye bu yıl yüzde 2.8 büyüyecek!

AB Komisyonu tarafından yayınlanan, '2014 Sonbahar Avrupa Ekonomik Tahminleri' raporunda Türkiye büyümesinin 2014 yılında yüzde 2.8, 2015 yılında yüzde 3.3 ve 2016 yılında yüzde 3.7 olacağı öngörüldü.

AB: Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 2,8 büyür!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yayınlanan, "2014 Sonbahar Avrupa Ekonomik Tahminleri" raporunda Türkiye büyümesinin 2014 yılında yüzde 2,8, 2015 yılında yüzde 3,3 ve 2016 yılında yüzde 3,7 olacağı öngörüldü...

Türkiye'nin yüzde 2.2 büyümesi bekleniyor!

Reuters'ın düzenlediği son ankete göre, Türkiye'de gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl yüzde 2.2 ile orta vadeli programda (OVP) yüzde 4 olarak yer alan hedefin oldukça altında büyüme göstermesi bekleniyor.

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye ovp tahminleri Haberi

türkiye ovp tahminleri


Türkiye'de gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl yüzde 3.1, enflasyonun ise yüzde 9 ile son açıklanan Orta Vadeli Program'daki (OVP) tahminlerin altında yılı tamamlayacağı öngörülüyor. Cari açığın ise yıl sonunda 47.1 milyar dolar olması bekleniyor.


Reuters'ın 26 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette yer alan tahminlerinin medyanına göre büyümenin 2015'te yüzde 3.5, 2016'da ise yüzde 4 olması bekleniyor. Enflasyonun ise gelecek yıl yüzde 7.3'e, 2016'da ise yüzde 6.8'e gerileyeceği tahmin ediliyor.


Ankette yer alan büyüme beklentileri üç ay önce G20 ülkeleri için gerçekleştirilen Reuters anketine göre, düşüşe işaret etti. Bir önceki ankette büyümenin bu yıl için yüzde 3.5 olması bekleniyordu.


Hükümet, makroekonomik öngörülerini içeren OVP'de, global piyasalardaki koşulların yanı sıra gıda fiyatları ve TL kurundaki değer kaybı nedeniyle enflasyon beklentilerini yukarı çekerken, büyüme...