26 / 07 / 2024

türkiye petrolleri doğalgaz arama ekibi

türkiye petrolleri doğalgaz arama ekibi

Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor...

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Bursa'da bir kiracı ev sahibi ile tartıştıktan sonra doğalgaz vanasını açtı ve sıkışan gazdan dolayı patlama yaşandı. Ev kullanılamaz hale geldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Türkiye Petrolleri, 18-35 yaş arası 37 bin TL maaşla çalışacak personel arıyor!

İŞKUR üzerinden iş ilanı yayımlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 37 bin TL maaşla, 12 farklı alanda çalışacak 49 personel alımı yapacak. İşte iş başvurusuna ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar... 

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Türkiye Petroller Anonim Ortaklığı duyurdu! TPAO 126 işçi alımı yapacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı 126 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru tarihi ve yeri!

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye Petrolleri 4 ilde tam 402 personel alacak! Alım yapılacak şehirler netleşti!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, personel alımı yapacağını duyurdu. Önceki günlerde 450 kişilik bir personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Türkiye Petrolleri, yeni bir iş ilanı daha yayımladı. Yayımlanan son ilan kapsamında 402 personel daha alınacağı paylaşıldı.

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

türkiye petrolleri doğalgaz arama ekibi Haberi

türkiye petrolleri doğalgaz arama ekibi


Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Bu kapsamda Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor. İleri sismik araştırma teknolojilerini kullanabilen Barbaros Hayreddin Paşa gemisi denizde 2 ve 3 boyutlu araştırmalar gerçekleştirerek olası petrol ve doğalgaz kaynakları için sondaj öncesi verileri toplayacak.


Türkiye Petrolleri ekipleri 2014 yılı boyunca 2 ve 3 boyutlu sismik veri toplama kapasitesine sahip olan Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile başta Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin uluslararası haklarının bulunduğu sularda sondaj öncesi sismik verileri toplayacak. Bu veriler ışığında olası petrol ve gaz yataklarının olduğu bölgelere sondaj çalışmaları yapılacak.


3 ayrı ekip ise karasal alanlarda sismik araştırmaları yapmak üzere farklı...