21 / 05 / 2024

türkiye petrolleri petrol arama ekipleri

türkiye petrolleri petrol arama ekipleri

Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Petrolleri, 18-35 yaş arası 37 bin TL maaşla çalışacak personel arıyor!

İŞKUR üzerinden iş ilanı yayımlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 37 bin TL maaşla, 12 farklı alanda çalışacak 49 personel alımı yapacak. İşte iş başvurusuna ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar... 

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Petroller Anonim Ortaklığı duyurdu! TPAO 126 işçi alımı yapacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı 126 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru tarihi ve yeri!

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

türkiye petrolleri petrol arama ekipleri Haberi

türkiye petrolleri petrol arama ekipleri


Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Bu kapsamda Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor. İleri sismik araştırma teknolojilerini kullanabilen Barbaros Hayreddin Paşa gemisi denizde 2 ve 3 boyutlu araştırmalar gerçekleştirerek olası petrol ve doğalgaz kaynakları için sondaj öncesi verileri toplayacak.


Türkiye Petrolleri ekipleri 2014 yılı boyunca 2 ve 3 boyutlu sismik veri toplama kapasitesine sahip olan Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile başta Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin uluslararası haklarının bulunduğu sularda sondaj öncesi sismik verileri toplayacak. Bu veriler ışığında olası petrol ve gaz yataklarının olduğu bölgelere sondaj çalışmaları yapılacak.


3 ayrı ekip ise karasal alanlarda sismik araştırmaları yapmak üzere farklı...