29 / 04 / 2024

türkiye swap anlaşması 2021

türkiye swap anlaşması 2021

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

türkiye swap anlaşması 2021 Haberi

türkiye swap anlaşması 2021

Reuters haber ajansına konuşan 4 Türk kaynak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bahsettiği swap anlaşmaları hakkında bilgi paylaştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Türkiye'nin para takası anlaşmasını imzalamak için diğer ülkelerle görüşmelerini hızlandırdığını ifade eden kaynaklar, varılacak ilk anlaşmanın muhtemelen Azerbaycan ile olacağını belirtti.

İsmi açıklanmayan kaynaklar Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya'daki diğer ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, üst düzey bir kaynak, Ankara'nın Doha ile geçen yıl üçe katlanan ve 15 milyar dolara ulaşan mevcut anlaşmayı daha da genişletebileceğini söyledi.

 Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda, swap anlaşması için dört ülkenin merkez bankalarıyla görüşmelerin sürdüğünü ve iki ülke ile önemli bir noktaya gelindiğini söyledi.

Merkez Bankası: Çin ile swap kapsamında ilk...