03 / 05 / 2024

türkiye turizmde istediğini alamıyor

türkiye turizmde istediğini alamıyor

Türkiye ucuz turizmle milyarlarca dolar kaybetmeye devam ediyor. Türkiye, dünyada en çok turist çeken 6'ncı ülke olmayı başarsa da dünya turizm gelirlerinde ilk 10'a giremiyor.

Chery'nin yeni markası Jaecoo Türkiye'de!

Çinli otomobil markası Chery,'premium' ligde konumlandırmak istediği yeni markası olan Jaceoo'yu Türkiye'ye getirdiğini duyurdu. Buna göre, test için ülkeye giriş yapan modellerin yaz aylarında satışına başlanacağı kaydedildi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Resmi açıklama geldi! Tesla Türkiye pazarına giriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

Türkiye’yi turizmde şaha kaldıracak yatırım önerileri!

Türkiye’nin turizmde hak ettiği değeri almasına yönelik analiz yapan Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’de 700 tane 5 yıldız yüzlerce de 4 yıldızlı otel yatırımı olduğunu hatırlattı.

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

AB'deki çelik önerisi Türkiye'yi de etkileyecek!

Avrupa Birliği çelik ithalatı kotalarındaki artışı 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürmeyi planlıyor. Analistler ise bu önerinin Avrupa'ya yüksek miktardan çelik ithal eden Türkiye'yi etkileyebileceğini belirtiyor.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Türkiye’den ev almak istedi 30 bin avrodan oldu!

Türkiye'den ev almak isteyen ve Hollanda'da ikamet eden Özlem Koç, Kayseri'de bir kooperatife bina yapmak için üye olup 30 bin avro yatırdı. 5 yıldır parasını tahsil edemeyen Koç, yetkililerden yardım istedi.

türkiye turizmde istediğini alamıyor Haberi

türkiye turizmde istediğini alamıyor


Türkiye ucuz turizmle milyarlarca dolar kaybediyor Türkiye, dünyada en çok turist çeken 6'ncı ülke olmayı başarsa da dünya turizm gelirlerinde ilk 10'a giremiyor. Dünya ortalaması kişi başına bin 66 dolar olan uluslararası turist harcamasının Türkiye'de 750 doları aşamadığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, Türkiye'nin turizmde ucuza gittiğini savundu. İçöz, geçen yıl 33 milyon 827 bin yabancı turisti ağırlayan Türkiye'nin kişi başına harcamada dünya ortalaması ile oluşan negatif fark nedeniyle yıllık 10 milyar dolara yaklaşan bir gelir kaybı yaşadığının tahmin edildiğini söyledi. Son 10 yılda turist sayısında yaşanan hızlı artışa karşın Türkiye'nin ge4 çen yü dünya turizm gelirlerinde ancak 12'inci sırada yer alabildiğini belirten İçöz, "Türkiye'de artık yeni ve daha yüksek harcama gerektiren...