04 / 05 / 2024

Türkiyede analiz istasyonları

Türkiyede analiz istasyonları

Depremlerin önceden tespit edilmesi için NASA'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'de de analiz istasyonları kurulacak. Tüm veriler İzmir'de kurulacak merkezde toplanacak.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Şükür Araştırma Analiz Arşivleme Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şükür Araştırma Analiz Arşivleme Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Demir tarafından kuruldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Benzin istasyonları kapatılarak yerine konut inşa ediliyor!

Benzin kullanımı rekor seviyeye ulaştı, ama benzin istasyonlarının sayısı giderek azalıyor. Bu eğilimin cevabı emlak sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

Asbesan Asbest Araştırma Analiz Denetim Belgelendirme Danışmanlık Ve Lab.Hiz.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Asbesan Asbest Araştırma Analiz Denetim Belgelendirme Danışmanlık Ve Lab.Hiz.San.Ve Tic.Ltd.Şti. 10 bin TL sermaye ile bugün Durmuş Üstdağ ve Nezih Mustafa Yutmaz imzasıyla kuruldu.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

Nasa, Türkiye'de analiz istasyonları kuracak!

Depremlerin önceden tespit edilmesi için NASA'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'de de analiz istasyonları kurulacak. Tüm veriler İzmir'de kurulacak merkezde toplanacak.

MigrosJet konsepti 29 mağazaya ulaştı!

MigrosJet konsepti 29 mağazaya ulaştı. Petrol Ofisi istasyonları içerisinde yer alan MigrosJet'lerin sayısının iki yıl içerisinde 150'ye ulaşması hedefleniyor. Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort konuyu değerlendirdi.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

BulwienGesa AG, Türkiye pazarında yerini alıyor!

Almanya’nın önde gelen gayrimenkul araştırma, analiz ve danışmanlık şirketi BulwienGesa AG, İstanbul Gayrimenkul Değerleme (İGD) ortaklığı ile Türkiye pazarına giriş yapıyor...

Türkiyede analiz istasyonları Haberi

Türkiyede analiz istasyonları

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından başlatılan Küresel Deprem Tahmin Projesi kapsamında Türkiye ve 34 ülkeye deprem analiz istasyonları yerleştirilecek. Depremlerin önceden tespit edilmesi için yürütülen proje kapsamında NASA uyduları ve istasyonlar tarafından tespit edilecek deprem analizleri İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde toplanarak NASA'ya aktarılacak. 




ÖNCEDEN TAHMİN MÜMKÜN 

Bodrum'da yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır bulutları inceleyerek deprem tahminleri yapan Fransız asıllı Türk vatandaşı Ronald Karel, NASA bünyesindeki GeoCosmo Bilim ve Araştırma Merkezinin kurucuları arasında yer aldı. Üç ayda kurulan merkezin Küresel Deprem Tahmin Projesi'nin Doğu Avrupa ve Asya Bölgesi başkanı seçilen Karel, Türkiye'ye döndü. 



Karel, yaklaşık 60 ülkeden gelen bilim adamları ile birlikte Küresel Deprem Tahmin Sistemi (Global Earthquake Forecast System) projesi kapsamında Güneybatı Ege ve...