18 / 05 / 2024

türkiyede enerji üssü

türkiyede enerji üssü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin fiyat politikalarının belirlendiği bir enerji üssü olmaması için hiçbir sebep yok. Türkiye istikrarlı siyaseti ile beraber bunları gerçekleştirebilecek düzeyde" dedi.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Türkiye enerji merkezi olacak!

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Erandaç bugünkü yazısında Türkiye'deki enerji yatırımlarından bahsetti. İşte o haber..

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında 42 Türk firması yer alıyor!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye'nin pazarlama, dağıtım, lojistik üssü vazifesi görecek Türkiye Ticaret Merkezleri destek altyapısının olgunlaştığını belirterek, ilk etapta Dubai ve Tahran’da Türkiye Ticaret Merkezleri açılacağını bildirdi.

Braas Çatı Sistemleri ile çatınızda elektrik üretimi!

Braas Çatı Sistemleri, kentsel dönüşüm sürecinde çatıları yapılarda bir enerji üssüne dönüştürmek amacı ile geniş solar ürün gamını tüketicilerine sunuyor.

türkiyede enerji üssü Haberi

türkiyede enerji üssü

Dünya Ekonomik Forumu'nda, "Bölgesel Enerji Dinamiklerinin Anlaşılması" konulu panelde konuşan Yıldız, dünyada ekonomilerin globalleştiğini, ancak politikaların ulusallaştığını ifade etti.


Bunun aslında bir paradoks gibi göründüğünü ve uluslararası sermayeyle büyüyen, gelişmekte olan ekonomilerin bütün bu süreçte çok daha dikkatli davranmak durumunda kaldığını belirten Yıldız, Türkiye'nin gelişen, kalkınan ve büyüyen bir ülke olarak hem o değişimi hem de dünyadaki gelişmeleri takip etmek durumunda olduğunu söyledi.


Türkiye'nin, bir sonraki yılın büyümesini yine uluslararası sermayeyle yaptığını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:


"Enerji ve uluslararası siyaset, birbirinden ayrılmaz hatta birbirini tamamlayan, biri olmazsa diğerinin varlığı tartışılan iki önemli başlık. Dünyada Fukuşima ile beraber, doğalgaz kullanımıyla alakalı tercihlerin yine de ABD'nin kaya gazına rağmen değişmemiş olmasına ve ABD'nin ihracatçı olmamasına, iç tüketimini düzenlemesine ve onu beslemesine rağmen ABD'nin...