09 / 05 / 2024

türkiyede gecekondunun en çok olduğu bölgeler

türkiyede gecekondunun en çok olduğu bölgeler

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı İsmet Akkoç bugün köşesinde " Gecekondu olgusu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Gecekondu olgusu " başlıklı yazının devamı...

Trabzon’da Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezi yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanının yapımına Trabzon’da başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Her canlı bizim için çok değerlidir” dedi.

Arçelik, Türkiye'nin en büyük yenileme hareketini başlatıyor!

Arçelik A.Ş., “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin en büyük yenileme hareketini başlatıyor. Markası ne olursa olsun, eski eşyaları kullanıcıların evinden alıyor ve yepyeni ürünlerle değiştiriyor...

Seranit Grup’a Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen ve Gelişen Şirketi ödülü!

Seranit Grup, 2014 yılında “ Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen ve Gelişen Şirketi” ödülüne layık görüldü ve Türkiye’de bu ödülü almaya hak kazanan tek şirket oldu.

Türkiye’nin en büyük 3D yer boyaması Viaport’ta!

Türkiye'nin en büyük 3D yer boyaması Viaport'ta yapıldı. Dünyada oldukça popüler olan 3D yer boyama sanatı, Türkiye'de de örneklerini vermeye başladı. Viaport, Türkiye’nin en büyük 3D yer boyamasına da, usta sanatçılarla birlikte imza attı.

Menderes Türel: Antalya en şanslı dönemini yaşıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ve ilçelerine yapılacak arıtma tesisleri ile yakından ilgilendiğini ve kendisini aradığını söyledi, Türel "Antalya en şanslı dönemini yaşıyor" dedi

TSKB Gayrimenkul, Türkiye'nin En İyi Gayrimenkul Değerleme Şirketi seçildi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, Euromoney Dergisi tarafından düzenlenen Euromoney Gayrimenkul Ödülleri 2014’te “Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Değerleme Şirketi” seçildi.Firma, uluslararası standartlarda hizmet kalitesini garanti ediyor.

Türkiye vergide en avantajlı 9. ülke!

Vergi politikalarıyla ilgili veriler toplayarak araştırmalar yayınlayan Washington, DC merkezli düşünce kuruluşu Vergi Kuruluşu pazartesi günü Uluslararası Vergi Rekabeti Endeksi'ni yayınladı.Türkiye vergide en avantajlı 9. ülke.

Türkiye'nin en ucuz hafriyat bedeli Gaziantep'te!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve aynı zamanda iştiraki olan Gazi Danışmanlık Müşavirlik ve Kontrollük Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkiye’nin en ucuz atık bertaraf bedelini uyguluyor.

Türkiye'nin en büyük kadın yaşam merkezi açıldı!

Türkiye'nin en büyük kadın yaşam merkezi olan tesis iç tadilatı yapıldıktan sonra açılacak Kadın Sosyal Yaşam ve iş Geliştirme Merkezi, İzmit Cephanelik bölgesinde yer alıyor.

REIDIN: Türkiye'de en çok orta gelir grubu 2+1 ev alıyor!

Dünyanın ilk uluslararası gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN.com resmen açıkladı: Lüks konutların reklamları çok prim görse de Türkiye’de en çok orta gelir grubu 2+1 ev alıyor.

Marmaris, Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi!

Dünya genelinde otel fiyatlarına göre karşılaştırma olanağı sunan Trivago, Ağustos 2014’e ait otel fiyat endeksi raporunu açıkladı. Buna göre Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi, bir kişilik gecelik konaklama bedelinin 349 TL'ye yükseldiği Marmaris.

Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi Marmaris!

Dünya genelinde otel fiyatlarına göre karşılaştırma olanağı sunan Trivago, Ağustos 2014’e ait otel fiyat endeksi raporunu açıkladı. Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi, bir kişilik gecelik konaklama bedelinin 349 TL'ye yükseldiği Marmaris...

Conrad İstanbul Türkiye'nin en iyi konferans oteli seçildi!

Conrad İstanbul, tüm dünyadaki seyahat acentelerinin oylarıyla belirlenen Dünya Seyahat Ödülleri'nin (World Travel Awards) Avrupa finalinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin En İyi Konferans Oteli seçildi.

türkiyede gecekondunun en çok olduğu bölgeler Haberi

türkiyede gecekondunun en çok olduğu bölgeler

Hepimizce bilinen ve çoğumuzca da çeşitli yönlerden mahzurları dile getirilen gecekondu olgusu, büyük kentlerimizi kansere maruz kalmış hücreler gibi tahrip etmekte. Gecekondu yapılaşmasına getirilen kolaylık ve destekler nedeniyle yeşil alanlar, doğal parklar ve ormanlar yok olmak üzere sırasını bekliyor. 

Orman yangınlarının failleri yakalanınca masum mazeretler ileri sürerek kendilerini acındırmaktadır. Asıl niyet, bina yapı mı için tarla yakmak suretiyle yer açmaktır. Bunun için de yoksul insanlar özellikle seçilmektedir. 

Belediyeler bugüne kadar kaçak yapılara izin vermemek, elektrik ve su bağlatmamak, ulaşım sorununu çözmemek gibi çeşitli önlemler almışlar hatta ekipler oluşturarak bizi dış dünyaya rezil eden görüntülerle yıkımlar yapmışlardır; ama bu işin önünü alamamışlardır. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır'da kötüye giden bir gecekondulaşma söz konusudur. Sunduğu çirkin görüntü bir yana deprem riski, yangın ve...