20 / 05 / 2024

türkiyede hangi dünya markalarının fabrikaları var

türkiyede hangi dünya markalarının fabrikaları var

Krizde bile büyümeye devam eden Türkiye, dünya şirketlerinin gözdesi oldu. Coca Cola'dan Pepsi'ye, Microsoft'tan Intel'e, Pfizer'den Volvo'ya kadar global devler, Türkiye ofislerini 'bölgesel merkez' yaptı...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Erman Kendibaşına hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Hangi görevlerde bulundu?

Yeşil GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erman Kendinbaşına hangi görevlerde bulundu? Hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Nereden mezun oldu? İşte Erman Kendibaşına ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi, Türklerin altın alımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50,5 tona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Dünya Bankası’nın şaşılacak Türkiye raporu! 456 milyar dolar maliyet…

Kahramanmaraş merkez üstü olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Bunun yanında Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı raporda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

türkiyede hangi dünya markalarının fabrikaları var Haberi

türkiyede hangi dünya markalarının fabrikaları var


KÜRESEL krizde, 'güvenli liman' profili çizerek kredi derecelendirme kuruluşlarından övgü alan Türkiye, dünya devlerinin merkez üssü oldu. Çok sayıda uluslararası firma, Türkiye'deki ofislerini 'bölgesel merkez' haline dönüştürdü. Onlarca ülkedeki yatırımlar, Türkiye üzerinden koordine ediliyor. Türkiye pazarına büyük sermayelerle giriş yapan uluslararası şirketlerin başında ise Almanlar geliyor. 


GÜVEN ETKİLİ OLDU 

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), Türkiye'deki uluslararası yatırımları mercek altına alırken, şu tespitler öne çıktı: Uluslararası sermayeli dev şirketlerin yatırım merkezi olarak Türkiye'yi tercih etmelerinin sebepleri incelendiğinde, Türk ekonomisine yönelik artan güven ilk sırada yer alıyor. 2012 yılı Doğrudan Yabancı Yatırım Güven Endeksi'nde Türkiye, dünya sıralamas ında 13'üncü oldu. Bu sıralamadan sadece 2 yıl önceki 2010 yılı Endeksi'nde ise Türkiye 23. sırada yer alıyordu.