09 / 05 / 2024

türkiyede imar 2016

türkiyede imar 2016

Başbakan Yıldırım, "Geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor." dedi.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Bütçeye imar barışı dopingi!

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre, imar barışı gelirlerinin etkisiyle 2018’de 97 milyar lira olarak beklenen genel bütçe vergi dışı gerçekleşmesi yüzde 40’lık artışla 136,5 milyar lira oldu.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Pendik'te tapular dağıtılıyor!

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları bir mahallenin daha yüzünü güldürüyor. Ahmet Yesevi  Mahallesinde yürütülen imar uygulama çalışmasını tamamlayan Pendik Belediyesi, 720 hak sahibini tapularına kavuşturacak.

Mevlüt Uysal: İmar artışı kesinlikle olmamalı!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, CHP ve AK Parti Belediye Meclis üyelerinin sorularını cevapladı. Uysal, "Yerinde dönüşüm olmalı, imar artışı kesinlikle olmamalı" dedi.

Realty World Türkiye 10'ncu yılını kutladı!

Realty World Türkiye hem 2016 yılının en iyilerini ödüllendirdi hem de 10.yılını muhteşem bir organizasyonla kutladı…

Manisa'da tek tıkla imar sorgulaması!

MANİSA'da imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar imar durumları hakkında bililendirmeyi belediyeye gitmeden öğrenebiliyorlar.

Dolmabahçe-Ayazağa Tüneli imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Beşiktaş İlçesi, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Beykoz İshaklı bakım ve akaryakıt istasyonu imar planı askıda!

Beykoz İshaklı Köyü, 1 Pafta 21 nolu parselde Bakım ve Akaryakıt İstasyonu’na ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliği yarın askıya çıkarılıyor...

Türkiye ekonomisi 2016'da beklenenden çok daha iyi büyüdü!

Türkiye ekonomisinin 2016'da beklenenden çok daha iyi büyüdüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Toparlanma hızlı oldu ve Türkiye teknik olarak bir resesyona girmedi, bu çok önemli." dedi.

Türkiye ekonomisi 2016'da yüzde 2,9 büyüdü!

TÜİK, 2016 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla sonuçlarını açıkladı.Türkiye ekonomisi geçen 2016 yılında yüzde 2,9 büyüdü.

türkiyede imar 2016 Haberi

türkiyede imar 2016

Başbakan Yıldırım, "Geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor." dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Buluşması etkinliğinde konuştu.


Başbakan Yıldırım,  "Medeniyetimizin izlerini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde maalesef imar rantıyla geçmişin değerlerinin büyük bir savaşım içinde olduğunu görüyoruz ama ne yazık ki geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor. Belediyelerimizin üzülerek söylemek isterim ki meclislerinde, gündemindeki dosyaların yüzde 85'i imar revizyonudur. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga, gürültü olduğuna bugüne kadar şahit olmadım. Muhalefet-iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler." dedi.


"5 binin üzerinde tarihi eserimizi ihya ettik"

AK Parti hükümeti olarak son 14 yılda ata yadigarı eserlerin ihya edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...