30 / 04 / 2024

Türkiyede kentsel dönüşüme ayrılan bütçe ne kadar

Türkiyede kentsel dönüşüme ayrılan bütçe ne kadar

6 MİLYON 700 bin konutun riskli ilân edilerek 20 yılda dönüştürülmesinin hedeflendiği Türkiye'de dönüşüm için gerekli rakam 880 milyar TL. Türkiye'nin bu hedef için her yıl 334 bin konutu dönüştürmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımında şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Türkiyede kentsel dönüşüme ayrılan bütçe ne kadar Haberi

Türkiyede kentsel dönüşüme ayrılan bütçe ne kadar

6 MİLYON 700 bin konutun riskli ilân edilerek 20 yılda dönüştürülmesinin hedeflendiği Türkiye'de dönüşüm için gerekli rakam 880 milyar TL. Türkiye'nin bu hedef için her yıl 334 bin konutu dönüştürmesi gerekiyor. 


Uluslararası alanda gayrimenkul, perakende ve sanayi gibi pek çok alanda danışmanlık ve kiralama hizmeti veren Amerika merkezli Cushman & Wakefield'in, Türkiye'deki kentsel dönüşüm hakkında hazırladığı rapora göre; Türkiye'nin 44 milyar liralık bir bütçeyle her yıl 334 bin konutu dönüştürmesinin mümkün olduğu belirtiliyor. 


Hazırladıkları kentsel dönüşüm raporuyla özellikle İstanbul ve Türkiye'de kentsel dönüşüm potansiyeli araştırdıklarını kaydeden Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, Türkiye'de Affet Yasası çerçevesinde 6.7 milyon konutun riskli ilân edilerek 20 yılda bu konutların dönüştürülmesinin hedeflendiğini kaydederek. "Bu hedefin gerçekleşmesi için her yıl 334 bin konut dönüştürülmesi gerekiyor....