02 / 05 / 2024

türkiyede mobilya sektörü

türkiyede mobilya sektörü

Türkiye’de, mobilya sektörünün kalbinin attığı Siteler’in, her geçen yıl kan kaybettiğini belirten Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Ata açıklamalarda bulundu.

Ahmet Gülenç: Türkiye Mobilya sektöründe 11 basamak yükseldi!

Türkiye mobilya sektörünün lokomotif örgütü Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), 2023 yılında 10 milyar dolarlık ihracat hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

Türk mobilya sektörünün en güzel tasarımları ödüllendirildi!

Sektörün en büyük üretici ve ihracatçı firmalarının katılımı ile gerçekleştirilen Furniture İstanbul Fuarı’nda en güzel mobilya tasarımları ödüllendirildi. 

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor!

Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor. Yurt dışından getirilen süngerin ham maddesine ulaşmada zorluk yaşandığı için sünger bulamadıklarını belirten üreticiler, bu durumun tüketiciye yüzde 12 civarında yansıdığını söyledi.

Mobilya sektörü tek çatı altında toplanmalı!

Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilya sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında toplayabilmeleri için bütüncül AVM'lerin kurulması gerektiğini belirtti.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

MOSFED, Türkiye mobilya sektörü ile endüstriyel tasarımcıları buluşturdu!

MOSFED’in, Özyeğin Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Endüstriyel Tasarım Kuruluşları Konseyi (ICSID) Yönetim Kurulu onuruna düzenlendiği iftar programında, Türkiye mobilya sektörünün önde gelen isimleri ile endüstriyel tasarımın gurupları bir araya geldi.

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi. MOBSAD Başkanı Bostan, "Türkiye'de yılda 600 bin kişi evleniyor. Evliliklerde mobilyaya 40 milyar TL harcama yapılıyor" dedi.

Siteler'in mobilya sektöründe etkisi yüzde 10!

Kuzen Mobilya'nın genç ve çalışkan patronu Halil İbrahim Doğan, "Siteler'in Türkiye mobilya sektörü istihdamındaki payı yaklaşık olarak %10 civarındadır. Tabi bu kayıtlı çalışanlar üzerinde verilen değer'' dedi.

türkiyede mobilya sektörü Haberi

türkiyede mobilya sektörü

Türkiye’de, mobilya sektörünün kalbinin attığı Siteler’in, her geçen yıl kan kaybettiğini belirten Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Ata, şunları söyledi: “Siteler, eskiden Türkiye'nin birçok noktasına ürün gönderirken, şimdi ustalarını gönderiyor. Bu sayede diğer şehirlerde mobilya kentleri kurulup, Ankara'nın önüne geçiliyor. Bu durumu engellemek için çalışanların mutlu olacağı çalışma şartları oluşturulmalı. Eğitimle ilgili de sıkıntılarımız var. Üniversitelerde bu alanla ilgili bölümlerimiz yok. Sanayi-üniversite işbirliğini göstermelik yapıyoruz. Yeni teknolojiye ait ürünleri kullanacak eleman bulamıyoruz. Hatay, Kayseri ve Kastamonu Avrupa Birliği projelerine başvurdular, 10 milyon Euro'ya kadar hibe veriyorlar. Siteler olarak hemen bir proje hazırlayıp bu hibelere başvurmamız gerekiyor.” Hüseyin ÖZBALI/DHA


SİTELER'DEN AK'A ZİYARET


Öte yandan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve yönetim kurulu üyeleri,...