03 / 05 / 2024

türkiyede nereler depreme hazır

türkiyede nereler depreme hazır

1999 Marmara depreminin ardından 15 yıl gibi uzun bir süre geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye yürek burkan fotoğraflar kaldı. Peki, geçen 15 yıllık süre zarfında neler yapıldı? Çürük yapılar yenilenebildi mi?

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Hasan Akgün: Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 20'si bile iyileştirilmedi!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Şubat Ayı Meclisi toplanıtısında depreme yönelik önlemler konuşuldu. 

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Türkiye depreme hazır mı?

Geçtiğimiz kış Elazığ'da meydana gelen ve önceki gün İzmir'de meydana gelen şiddetli depremler Türkiye'nin depreme ne kadar hazır olduğu sorularını yeniden gündeme getirdi. Peki, ülkemiz depreme ne kadar hazır? İşte depreme yönelik yapılan anket ve çıkan sonuçları...

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Türkiye'deki 1,5 milyon konut beş yılda dönüştürülecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin depreme hazır olup olmadığı konuşulmaya başlandı. Depremle birlikte, Türkiye'nin kentsel dönüşüm ihtiyacı ve 1,5 milyon konutun acil dönüştürülmesi gerektiği açıklandı...

Depreme karşı güvenli yapılara kentsel dönüşümle kavuşabiliriz!

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, depreme hazırlıklı olmamız için kentsel dönüşüm tek çare. İçinde bulunduğumuz süreçte güvenli ve sağlıklı yapılara hızla kavuşmamız kentsel dönüşümle mümkün" diye konuştu...

Su yalıtımlı binalarla depreme karşı hazırlıklı olmalıyız!

İZODER Başkanı Pelesen, "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde korkmak yerine, yapıyı oluşturan ana elemanlar demir ve betonu ömrü boyunca koruyan su yalıtımına sahip binalarla depreme hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Türkiye'yi depreme karşı hazırladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ülkemizde 6,7 milyon yapı stoğu sağlıksız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 28 ilden 75 başvuru!

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için DASK tarafından Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinde 28 ilden 75 başvuru geldi.

türkiyede nereler depreme hazır Haberi

türkiyede nereler depreme hazır

Türkiye'yi yasa boğan 1999 Marmara depreminin ardından 15 yıl gibi uzun bir sûre geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye yürek burkan fotoğraflar kaldı. Peki, geçen 15 yıllık süre zarfında neler yapıldı? Çürük yapılar yenilenebildi mi? 


Ne yazık ki beklenen ölçüde bir yenilenme çalışması yürütülemedi. Hatta İstanbul'un en çok rant barındıran bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de bile hala çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bırakın diğer bölgelerde yenilenme çalışmalarının yapılmasını bu kadar karlı bir alanda bile çalışmaların sekteye uğraması çürük yapıları yenileme konusunda ne kadar başarılı olabildiğimizi ortaya koyuyor. Ancak son dönemde İngiltere'den Almanya'ya, Ortadoğu ülkelerinden Arap ülkelerine kadar yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'de kentsel dönüşüm ile ilgilenmeye başlamaları depremden korunmak adına çürük yapılan bertaraf etmek için bir fırsat doğuracaktır diye umuyoruz....