06 / 05 / 2024

türkiyede nükleer mühendislik

türkiyede nükleer mühendislik

Türkiye'nin nükleer enerjide yerli mühendis yetiştirme hedefi doğrultusunda, Enerji Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerde, Erciyes ve Akdeniz üniversiteleri öne çıktı. Türkiye, nükleer eğitim alanında önemli bir atağa geçti...

Bko Yapı İnşaat Mühendislik Ve Hafriyat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bko Yapı İnşaat Mühendislik Ve Hafriyat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ebubekir Tüncel tarafından kuruldu.

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Coşkun tarafından kuruldu.

Emayti İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emayti İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Bahar ve İbrahim Bahar ortaklığında kuruldu.

Kaçkar Taahhüt Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaçkar Taahhüt Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Eyup Arslangörür tarafından kuruldu.

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Medal Yapı İnşaat Mühendislik Proje Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Medal Yapı İnşaat Mühendislik Proje Taahhüt Limited Şirketi Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ergün tarafından kuruldu.

Marist İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marist İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Polat ve Yusuf Arıtürk ortaklığında kuruldu.

Bilfaz İnşaat Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilfaz İnşaat Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Soysal tarafından kuruldu.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Asyapıt İnşaat Mühendislik Mimarlık Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asyapıt İnşaat Mühendislik Mimarlık Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Atmaca tarafından kuruldu.

Um-Çağ İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Um-Çağ İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Um-Çağ İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi  Şişli'de yapıldı.

Mora Proje Yapı İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mora Proje Yapı İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Selçuk Keskin tarafından kuruldu.

türkiyede nükleer mühendislik Haberi

türkiyede nükleer mühendislik

Türkiye'nin nükleer enerjide yerli mühendis yetiştirme hedefi doğrultusunda, Enerji Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerde, Erciyes ve Akdeniz üniversiteleri öne çıktı. Bu kapsamda, Mersin Akkuyu'da kurulacak ilk nükleer santralde görev yapacak mühendisler, 5 yıllık eğitimlerinin ilk 3 yılını Türkiye'de kurulacak nükleer mühendislik bölümlerinde tamamlayacaklar.


Kurulacak nükleer enerji santralleri için yerli mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye, nükleer eğitim alanında önemli bir atağa geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev alacak mühendislerin 5 yıllık eğitimlerinin 3 yılını Türkiye'de yapacaklarını açıkladı. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan öğrencilerin 1 yıl hazırlık ile 2 yıllık eğitimleri, belirlenecek üniversitelerde gerçekleştirilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile devam eden görüşmeleri sonuca bağlandığı takdirde, nükleer enerji mühendisliği alanında hali hazırda Türkiye'de eğitim...