02 / 05 / 2024

türkiyede otel doluluk durumları

türkiyede otel doluluk durumları

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye otel yatırımcılarının gözde adresi!

Yabancı şirketler Türkiye'de otel yatırımı yapma konusunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Marriott Otel Grubu'nun Başkan Yardımcısı Phill Andreopoulos Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen şirketleri açısından büyük potansiyel taşıdığını aktarıyor. 

Kosifler otel projesini erteledi mi?

Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden olan Kosifler Group, Küçükyalı'da ilk servis noktası olan arazide otel inşaatına başlamıştı. Kosiflerin otel projesinde son durum ne?

Türkiye son 10 yılda otellere 21 milyar dolar yatırdı!

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Antalya Queen Park Türkiz Otel 45 milyon TL'ye satılıyor!

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Antalya Kemer'de yer alan Queen Park Türkiz Otel'i açık artırma usulüyle satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

türkiyede otel doluluk durumları Haberi

türkiyede otel doluluk durumları

Turizmciler tespitimizi şu sözlerle doğruladı: “Bir masaya iki garsonun baktığı oluyor. Hedef pazarlar oluşturup o bölgelerde acilen tanıtımı artırmamız gerekiyor.”


Türkiye’nin çevre ülkelerinde yaşanan problemler, ardı ardına yaşanan bombalı saldırılar, Rusya ile yaşanan gerilim ve yurtdışında Türkiye’nin ‘güvensiz bir ülke’ olduğu imajının yaratılmaya çalışılması belki de en çok turizm sektörünü etkiledi. Her şey dahil sisteminin en iyi uygulandığı ülkelerin başında gelen Türkiye’de özellikle kıyı bölgelerde daha sezon açılmadığı için otellerde nasıl bir doluluk olacağı henüz kestirilemiyor. Gelen rezervasyon taleplerinin düşük olması bazı ipuçları verse de, son dakika yapılacak rezervasyonlarla kıyı bölgelerdeki otellerin doluluklarının toparlanabileceği ifade ediliyor. 


DESTEK VERİLMELİ

Ancak şehir otellerinde yaşanan problemlerin yansıması çok daha hızlı oldu. Özellikle İstanbul Sultanmet’te yaşanan bombalı saldırı sonrası otellerdeki doluluk oranları bir hayli düştü. İstatistiklere...