24 / 07 / 2024

türkiyede su sorunu

türkiyede su sorunu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye su zengini bir ülke değil. Su fakiri de değil ama suyu çok iyi yönetmemiz, çok idareli kullanmamız lazım" dedi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Gayrimenkul alıcısı taahhüt şirketlerini sorgulamalı!  

Dev projeler taahhüt şirketlerinin radarına girdi. Orge Elektrik Taahhüt CEO’su Nevhan Gündüz,  gayrimenkul alıcısının alım yapmadan önce taahhüt şirketlerini de sorgulaması gerektiğini söyledi.  

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Antalya Akseki'nin 35 yıllık su sorunu çözüldü!

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Şanlıurfa Siverek'in içme suyu sorunu çözüldü!

Siverek'in Gögercin kırsal mahallesi sakinlerinin 80 yıllık su sorunu tarih oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite çalışmaları başlattığı kırsal mahallede vatandaşlar nihayet içme suyuna kavuştu.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıksız ve yetersiz su sorunu yaşayan Hüyük Çukurkent, Beyşehir Yunuslar ve Yenidoğan mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmayla sağlıklı su özlemini giderdi.

Hatay Yoğunoluk'un su sorunu çözülüyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesine daha temiz ve kesintisiz içmesuyunun sağlanması adına çalışmaların sürdürdüğünü bildirdi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık su sorunu mecliste!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su kirliliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

Türkiye su yalıtım ürünlerinde Dubai'yi geçti!

Su yalıtımda mucize ürün Flexobit'in üreticisi Hollandalı Bitufa, Asya ve Afrika ülkelerinin distribütörlüğünü Canpa'ya verdi. Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan konuyla ilgili konuştu.

türkiyede su sorunu Haberi

türkiyede su sorunu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye su zengini bir ülke değil. Su fakiri de değil ama suyu çok iyi yönetmemiz, çok idareli kullanmamız lazım" dedi.


Bakan Eroğlu, "Dünya Sulak Alanlar Günü ile Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Korunması Stratejisi Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı"ndaki konuşmasında, 3 gün sürecek etkinlikte sulak alanlar ve nesli tehlikede türlerin korunmasıyla ilgili planlar hazırlanacağını bildirdi.


Sulak alanların öneminin herkesçe bilindiğini aktaran Eroğlu, "Sulak alanlar birtakım türlerin beslenmesi, üremesi ve çoğalması, göç yolları üzerinde ihtiyaçlarını gidermesi açısından fevkalade önemli. Bunun yanı sıra dünyada küresel iklim değişikliği var. Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli unsurların başında yeşil alanlar, meralar ve sulak alanlar geliyor" diye konuştu.


Geçmişte sıtma nedeniyle sulak alanların kurutulduğunu aktaran Bakan Eroğlu, artık bütün dünyada sulak alanların...