08 / 05 / 2024

türkiyede tatil yapma oranı

türkiyede tatil yapma oranı

Nüfusun yüzde 15’i yoksulluk sınırının altında kalırken, sürekli yoksulluk riski altında bulunanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi.Ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira olarak hesaplandı.

2024'te kaç gün tatil yapacağız! Resmi tatiller kaç gün olacak?

2024 senesi, birçok resmi tatili barındıran ve çalışanlar için tatil yapma fırsatı sunan bir yıl olacağı açıklandı.. Bu sene, 15 resmi tatil günü bulunuyor. Yapılacak olan bu tatillerden 8'i dini bayram olduğu , 5'ü ise milli bayramlar olarak kutlanacağı kaydedildi.  İşte haberin detayları...

Gençlere Bedava Tatil Fırsatı! Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyahatsever Projesi İle Hangi Detaylar Sunuluyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere bedava tatil yapma fırsatı geldi. Bakanlık tarafından başlatılan Seyahatsever Projesi 10 Temmuz’da başlayacak. Bedava tatil fırsatı sunan bu projeye 18-30 yaşındaki gençler başvuru yapabilecekler. İşte Gençlik Spor Bakanlığı’nın Seyahatsever Projesi detayları…

2022 ara tatil ne zaman? Nisan ikinci ara tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?

Nisan ara tatil tarihleri için geri sayım başladı. Her eğitim döneminde, ara tatillerde öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapma imkânına sahip oluyor. İlk ara tatil, 15-19 Kasım tarihlerinde yapılmış, öğrenciler 24 Ocak-4 Şubat’ta da yarı yıl tatiline çıkmıştı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye iş yapma kolaylığı sıralamasında yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı 2019 Raporu’nda Türkiye'nin 2018’e göre 17 basamak yükselerek 190 ülke arasında 43. sıraya yerleştiğini söyledi.

Vakit Türkiye'yi ulaştırmada lider yapma vakti!

"Vakit Türkiye'yi ulaştırmada lider yapma vakti" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve diğer büyük projelerimizle, vakit Türkiye'yi ulaştırmada dünya lideri yapma vakti"

Colorist Şile'den ev alanlara tatil hediye!

20 Temmuz-20 Eylül tarihleri arasında Colorist Şile'den ev alan herkese, ailesiyle birlikte yedi gün boyunca, 2017 yazında tatil yapma fırsatı sunuluyor.

Düzce Sky Tower Hotel'de 6 yıl boyunca herşey dahil tatil!

Sky Tower Hotel Devr-i Tatil kampanyasıyla 6 yıl boyunca her yıl 7 gece 8 gün tatil yapma imkanına sahip olunuyor. Düzce Sky Tower Hotel E7 Grup imzası taşıyor.

Sky Tower Hotel’de 6 yıl her şey dahil Devr-i Tatil fırsatı!

Devr i Tatil 5 yıldız kalitesinde tatil imkanı sunuyor. Devr-i Tatil sahipleri Sky Tower Hotel'deki tüm aktivitelerden ücretsiz yararlanacağı gibi yeme içme açık büfe her şey dahil sisteminde tatil yapma ayrıcalığına sahip oluyor.

Sky Tower Hotel Akçakoca'da 6 yıl her şey dahil Devr-i Tatil!

Sky Tower Hotel' de bulunan tüm aktivitelerden ücretsiz (özel kişisel aktiviteler hariç) yararlanacağı gibi yeme içme açık büfe herşey dahil sisteminde tatil yapma ayrıcalığına sahip oluyor.

Sky Tower Hotel'de yıl içinde 1 hafta her şey dahil 6 yıl Devr-i Tatil fırsatı!

Devr-i Tatil sahipleri Sky Tower Hotel' de bulunan tüm aktivitelerden ücretsiz (özel kişisel aktiviteler hariç) yararlanacağı gibi yeme içme açık büfe herşey dahil sisteminde tatil yapma ayrıcalığına sahip oluyor.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52’lik bir artış ile yüzlerimizi güldürdü. Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı dedi...

türkiyede tatil yapma oranı Haberi

türkiyede tatil yapma oranı

2013’TE en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkı 7.7 kat olarak hesaplandı. Bu fark, bir önceki yıl 8 kat olmuştu. TÜİK’in ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, geçen yıl en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik son gruptakiler, toplam gelirden yüzde 46.6 pay alırken, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin aldığı pay yüzde 6.1’e çıktı.


Gelir dağılımı 0.002 puan iyileşti


Ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira olarak hesaplandı. Nüfusun yüzde 15’i yoksulluk sınırının altında kalırken, sürekli yoksulluk riski altında bulunanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi. Gelir dağılımında 2012’ye göre 0.002 puanlık iyileşme olduğu...