01 / 05 / 2024

Türkiyede termik santral

Türkiyede termik santral

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kepezaltı Santral'in tapuları dağıtılacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 123 projesini açıkladı. Tütüncü, ''Kepezaltı Santral'in tapularını dağıtacağız'' dedi.

Silivri'de termik santral projesine tepki!

Silivri'de yapılması planlanan termik santral projesine karşı etkinlik düzenlendi. Termik santral yerine güneş enerjisine yönelmek gerektiğini belirtildi.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Türkiye 3. santral için Çin ile işbirliğine gidiyor!

Nükleer santralde ağı genişletmeyi hedefleyen Türkiye, üçüncü santral için adım adım Çin’le işbirliğine gidiyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın haziran sonunda Çin’de imzaladığı işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Konya Ilgın'a termik santral kurulacak!

Duyak, "Ülkemizdeki normal tüketiminin yüzde 2'si bu santral tarafından karşılanacak. Minimum işletme döneminde bin, inşaat döneminde ise bin 100, toplamda ise 2 bin 100 kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Türkiyede termik santral Haberi

Türkiyede termik santral

Türkiye'nin özel sektör tarafından yatırımı yapılarak devreye alınan ve yerli kömür kullanılan iki santralinden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'ne 390 milyon Amerikan Doları yatırım yapıldı. 270 megawatt (MW) kapasiteye sahip santral, yılda 2 milyar kilowattsaatlik (kWh) üretim yapacak.

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Santralin açılışında konuşan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Türkiye'de bir ilk olarak rödovans yöntemiyle yerli linyitten üretecekleri elektriğin, enerjide dışa bağımlılığı azaltacağını söyledi.

80-100 MİLYON DOLAR KATKI SAĞLANACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Göynük Termik santralinden kamuya yıllık 75 milyon lira gelir sağlayacağını söyledi.Bakan Yıldız, “Bugünden itibaren her üretilen elektirik başına bizler pay alıyoruz. 1 kilowat başına 1.66 lira iken 3 lira 15 kuruş para alacağız. Dış açığımızın en büyük faktörlerinden olan doğalgaza 80-100 milyon dolarlık...