09 / 05 / 2024

türkiyede tüketici harcama oranları

türkiyede tüketici harcama oranları

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ağustos bültenini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de kredi kardan ile yapılan turizme yönelik harcama 5 aylık dönemde yüzde 31 artarak 10.4 milyar liraya yükseldi.

Tüketici kredileri 266 milyar liraya çıktı!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 19 Aralık ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,20 artarak 266 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 0,81 gerileyerek 81,9 milyar lira oldu.

Tüketici kredileri 262,1 milyar lira oldu!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 21 Kasım ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,06 azalarak 262,1 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 1,55 gerileyerek 81,9 milyar lira oldu...

Tüketici kredileri ve kredi kartı kullanımı arttı!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 3 Ekim ile biten haftada bir önceki haftaya göre yüzde 0,27 artarak 258,7 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 1,33 yükselerek 84,8 milyar lira oldu.

Tüketici kredileri ve kredi kartı kullanımı arttı!

Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri geçen hafta yüzde 0.62 artarak 256.4 milyar liraya yükseldi. Söz konusu dönemde kredi kartı harcama tutarı yüzde 0.82 artarak 83.6 milyar lira oldu

Tüketici kredileri 253,9 milyar lira oldu!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 29 Ağustos ile biten haftada bir önceki haftaya göre yüzde 0,41 artarak 253,9 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 1,23 artarak 82,8 milyar lira oldu.

Tüketici kredileri 0,34 artarak 252,8 milyar liraya yükseldi!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 22 Ağustos ile biten haftada bir önceki haftaya göre yüzde 0,34 artarak 252,8 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 0,92 azalarak 81,8 milyar lira oldu.

Tüketici Güven Endeksi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 12,65'e geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 175 baz puan indirmesinin ardından ticari, taşıt, konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 150-200 baz puan geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

türkiyede tüketici harcama oranları Haberi

türkiyede tüketici harcama oranları

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ağustos bültenini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de kredi kardan ile yapılan turizme yönelik harcama 5 aylık dönemde yüzde 31 artarak 10.4 milyar liraya yükseldi. Turizmin toplam kredi kartı harcamalarındaki payı da yüzde 6.3 oldu. Söz konusu dönemde en yüksek gelişim hızı havayolu ulaştırması ve konaklama tesislerine yönelik harcamalarda görüldü. 5 aylık dönemde kredi kartları ile konaklama harcamaları yüzde 35 artarak 2,8 milyar liraya, havayolu ulaştırması harcamaları da yüzde 42 artarak 3 milyar liraya yükseldi. 



TÜKETİCİ KREDİLERİ ARTTI 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka istatistiklerine göre ise , 25 Temmuz ile biten haftada mevduat bankalarının tüketici kredileri yüzde 0,36 artarak 251 milyar '20 milyon 292 bin liraya yükseldi. Kredi kartı harcama tutarı ise...