01 / 05 / 2024

türkiyede yapı denetim kuruluşu

türkiyede yapı denetim kuruluşu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Akınbingöl, yapı denetim sistemini çok önemsediklerini belirterek "Ülke genelinde bugün itibariyle bin 700'e yakın aktif yapı denetim kuruluşu var" dedi...

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Samsun'da arazi toplulaştırması yapılacak!

Samsun ilinde bulunan bazı alanlarda arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi, Şule Gayretli ve Abdulkadir Gayretli Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Başakşehir, Organize Sanayi Mahallesi'nde kuruldu.

İşte dev kütüphanenin yapılacağı Rami Kışlası'nın hikayesi!

Dün Kültürel Eylem ve Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'na dev bir kütüphane yapılacağını açıkladı. İşte Rami Kışlası ve hikayesi...

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Can Yaka Konutları'nın daire tanıtımı yapıldı!

1986 yılından beri Konya'ya hizmet veren Can inşaat, önemli bir projeye daha imza atıyor. Meram'da yapımı devam eden Can Yaka Konutları'nın örnek daire tanıtımı yapılırken, konuklara cağ kebabı ikram edildi.

T Plus Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

T Plus Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Paçal tarafından 100 bin TL sermaye ile 23 Mart'ta Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi, Mahmutbey Caddesi, İkizler Sokak'ta kuruldu.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Ardahan ve Manisa'da 20 bölgede arazi toplulaştırması yapılacak!

Adana Yüreğir ilçesi, Kumrulu Mahallesi'nde 20 bölgede arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana Yüreğir'de arazi toplulaştırması yapılacak!

Adana Yüreğir ilçesi, Kumrulu Mahallesi'nde arazi toplulaştırması yapılması yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TİKA'nın 29 ülkedeki 53 projesinin tanıtım töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuştu. TİKA'nın 4 kıtada, 29 ülkedeki 53 projesinin tanıtımı yapıldı.

Tokat'ta 8 alanda arazi toplulaştırması yapılacak!

Tokat'ın Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde bulunan 8 alanda arazi toplulaştırması yapılacak. Toplulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk yapı sektörü Afrika'ya odaklanıyor!

Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, 39 yıldır Türk yapı sektörünün ve Bölgenin en büyük fuarı 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 10-14 Mayıs 2016 tarihlerinde yapı sektörünü buluşturuyor.

türkiyede yapı denetim kuruluşu Haberi

türkiyede yapı denetim kuruluşu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Akınbingöl, yapı denetim sistemini çok önemsediklerini belirterek "Ülke genelinde bugün itibariyle bin 700'e yakın aktif yapı denetim kuruluşu var, yaklaşık 190 bine yakın inşaat işi ve 500 milyonun üzerinde bir metrekarenin de denetimi söz konusudur. Bu, müthiş bir denetim sistemi" dedi.


 Akınbingöl, Zonguldak'taki bir otelde, yapı denetim personellerine yönelik düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada,  yapı denetim sistemi içerisinde iki ana unsurun yapı denetim kuruluşları ve denetçileri ile laboratuvarlar olduğunu söyledi.


İnşaat mühendisinin, mimarın ve teknik elemanın insan hayatı üzerinde çok önemli bir rolünün olduğunu vurgulayan Akınbingöl, "Ülkemizde yaşanan depremler büyük kayıplara mal oldu. Dolaylı ve doğrudan milyar dolarlarca zarar oluştu. Böylece depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu görmüş olduk. Bu bakımdan bizler...