21 / 05 / 2024

Türkiyedeki binalara depreme karşı ayakta kalma sistemi

Türkiyedeki binalara depreme karşı ayakta kalma sistemi

Depreme karşı binaların ayakta kalmasını sağlayan sistem, Kazan’da bulunan Mim Mühendislik bünyesindeki Tis Teknoloji tarafından üretildi. Sistem sayesinde binalar deprem sırasında ayakta kalırken depremden sonra da kullanılmaya devam edilebilecek.

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Hasan Akgün: Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 20'si bile iyileştirilmedi!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Şubat Ayı Meclisi toplanıtısında depreme yönelik önlemler konuşuldu. 

O ilçede tüm binalara kentsel dönüşüm izni verildi!

İBB Meclisi'nin dünkü son toplantısında alınan kararla Avcılar'da kooperatiflerin ardından usulüne uygun inşa edilen binaların tümünün yenilenebilmesine izin verildi.

10 soruda DASK tüm detaylarıyla!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Tüm binalara kimlik verilmeli!

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinde yaşanan bina yıkımları ülkedeki binaların sağlık yapısını yeniden tartışılır hale getirdi. Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu, ülkede her binanın kimlik numarası olması ve buna göre her binaya karne verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye depreme hazır mı?

Geçtiğimiz kış Elazığ'da meydana gelen ve önceki gün İzmir'de meydana gelen şiddetli depremler Türkiye'nin depreme ne kadar hazır olduğu sorularını yeniden gündeme getirdi. Peki, ülkemiz depreme ne kadar hazır? İşte depreme yönelik yapılan anket ve çıkan sonuçları...

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Türkiye'deki 1,5 milyon konut beş yılda dönüştürülecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin depreme hazır olup olmadığı konuşulmaya başlandı. Depremle birlikte, Türkiye'nin kentsel dönüşüm ihtiyacı ve 1,5 milyon konutun acil dönüştürülmesi gerektiği açıklandı...

Türkiyedeki binalara depreme karşı ayakta kalma sistemi Haberi

Türkiyedeki binalara depreme karşı ayakta kalma sistemi

Avrupa'nın bazı ülkelerinde, Amerika'da ve depremin yoğun yaşandığı Japonya'da kullanılmaya başlanan ve depreme karşı binaların ayakta kalmasını sağlayan sistem, Türkiye'de de üretilmeye başlandı. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistem, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Mim Mühendislik bünyesinde kurulan Tis Teknoloji tarafından üretildi.

Deprem yönetmenliğine göre önemli yapılar, başta hastaneler olmak üzere hava limanları, viyadükler ve kritik merkezlerle benzeri yerlerde kullanılması şartı getirilen ancak bugüne kadar yurt dışından ithal edilen sarkaç tipi deprem yalıtım cihazı, üretici firma tarafından Türkiye'de üretilmesine müsaade edilmediği için yurt dışından ithal ediliyordu. Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Ahmet Şuyun ve firma bünyesinde çalışan mühendisler, sistemi geliştirip kendi markasını oluşturarak patentini almayı başardı.

Geliştirilen sistemle 8 ve üzerindeki şiddette depremlerde binanın yıkılması engellendiği gibi, binanın işlevinin de...