19 / 05 / 2024

türkiyedeki camiler

türkiyedeki camiler

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Bosna Savaşı'nda hasar gören camiler küllerinden doğuyor!

Bosna'daki savaşta yıkılan camiler camiler, başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya ve İran gibi ülkelerin de verdiği destekle küllerinden doğuyor.

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşümle yenileniyor!

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Bir süre önce Demirkapı Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen Bedir Camii’nin temeli törenle atıldı.

Cizre ve Silopi’de yıkılan camiler imar ediliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Cizre ve Silopi’de kullanılmaz hale gelen 57 caminin tamir ve tadilatı yapılıyor. Camiler tamir ve tadilat çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılacak.

Manisa Kula'da cami ve türbeler ışıklandırılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da cami ve türbeleri ışıklandırdı. Yapılan ışıklandırma çalışmaları sonrasında türbe ve camiler vatandaşların ve ziyarete gelenlerin beğenisini kazandı.

Ant Yapı, Türkiyedeki ilk ofis projesini de satışa çıkardı!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı, yeni projelerini hayata geçirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Şirket, Türkiye'deki ilk ofis projesini de satışa çıkardı.

Camiler kare kare ölümsüzleşecek!

Camiler kare kare ölümsüzleşecek. Türkiye'de ve de dünyada özel mimarisiyle öne çıkan camilerden kareler, Üsküdar Belediyesince düzenlenecek "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında birbiriyle yarışacak.

Mehmet Görmez: Üniversite kampüslerinde yapılan camileri çok önemsiyoruz!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için çok önemli ama son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz" dedi.

Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yapılırken yıkılan camiler yeniden inşa edilecek!

İSTED, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yapılırken yıkılan camilerin yeniden inşaa edilmesi için girişim başlattı. 10 cami ve mescidin hastane kampüslerinin yıkılıp yeniden yapılmasını öngören imar planında yer almasını istiyor...

Van'da bulunan tarihi camiler restore ediliyor!

Van Kalesi'nin güneyindeki eski Van şehrinde bulunan tarihi camiler, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ibadete kazandırılıyor...

türkiyedeki camiler Haberi

türkiyedeki camiler

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri yarın itibariyle başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  2003 yılında ise Camiler Haftası'na Din Görevlileri de eklenerek ismi "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" oldu. Anadolu Ajansı arşivinden derlenen fotoğraflarda Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor.

İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler

Adana'daki Sabancı Merkez Camisi

İstanbul'daki Süleymaniye Camisi

Adana Sabancı Merkez Camisi

Adana Sabancı Merkez Camisi

Edirne'deki Selimiye Camisi

Diyarbakır'daki Hazreti Ali Külliyesi

Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi

İstanbul'da Süleymaniye Camisi

Antalya'da Kesik...