06 / 05 / 2024

türkiyedeki çevre direktifleri

türkiyedeki çevre direktifleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 16 ildeki 144 arsayı satışa sunuyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 16 ilde yer alan 144 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 8 Temmuz Perşembe günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 8 ildeki arsaları satışa çıkardı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin birçok ilindeki arsa satılıyor. Açık arttırma usulü ile gerçekleştirilcek satışlar 3 Haziran'da yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 9 ildeki 26 arsayı satışa çıkardı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 ilde yer alan 26 arsa satışa sunuluyor. Müzayede 20 Nisan Salı günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü satışa çıkardı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde yer alan 124 gayrimenkul satışa sunuluyor. Müzayede 23 Mart Salı günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Trabzon Araklı'da acele kamulaştırma kararı!

Trabzon Araklı'da 14 gayrimenkul hakkında acele kamulaştırma kararı alındı. Acele kamulaştırma  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni bugün!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, makamını Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum'a devredecek. Devir Teslim Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası'nda bugün saat 16:30'da gerçekleşecek.

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi Bünyamin Tübek tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

türkiyedeki çevre direktifleri Haberi

türkiyedeki çevre direktifleri

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleriyle uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç duyulduğunu, bunun 35 milyar avrosunun suyla alakalı olduğunu bildirdi.


Özellikle Büyük Menderes Havzasının ele alındığı ve 2013 yılında başlayan "Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Projesi" sona erdi.


Bakanlıkta yapılan kapanış oturumunda konuşan Sedat Kadıoğlu, çevre konusunun zor bir sektör, onun içinde yer alan su konusunun da başlı başına çetin bir alan olduğunu ifade etti. 


Suyla ilgili çalışmalara özel önem gösterdiklerini bildiren Kadıoğlu, Su İşleri Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin desteği ile projenin tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


"Bir şeyi izleyip ölçmeden değerlendiremezsiniz" diyen Kadıoğlu, genel fotoğrafa bakıldığında durumun "çok iyi olmadığını" gördüklerini ve bu projenin ardından Türkiye'de su kalitesini yükseltmek...