06 / 05 / 2024

türkiyedeki global şirketler 2017

türkiyedeki global şirketler 2017

Son yıllarda özellikle iç pazarda güçlü hale gelen Türk şirketlerinin gücünü yurtdışına da yayma isteği dikkat çekiyor. Bazı şirketlerin ise maliyet avantajıyla çıktığı yurtdışı yatırımlarında iddialı hale geldiği görülüyor.

Tıl Global İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıl Global İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mujahıd Nasır Turajo ve Taha Yasın Karademir ortaklığında kuruldu.

Türkmen Global İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Türkmen Global İnşaat Anonim Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Türkmen tarafından kuruldu.

Derin Global Teknik Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derin Global Teknik Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adil Taşyaran ve Bişra Merduvan ortaklığında kuruldu.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Global Bı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global Bı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Levent Beşeşler tarafından kuruldu.

Eraslan Global Turizm İnşaat Taahhüt Organizasyon Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eraslan Global Turizm İnşaat Taahhüt Organizasyon Ve Ticaret Limited Şirketi  Beylikdüzü’nde  100 bin TL sermaye bedeli  ile  Burak Şentürk ve Yaşar Eraslan kuruldu.

Ern Global İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ern Global İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Akbaş tarafından kuruldu.

İmarex Global Emlak İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmarex Global Emlak İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Esra Vanlı, Hadıa Hassoun ve Onut Sancar ortaklığında kuruldu.

Forus Global İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Forus Global İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kağıthane’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bom İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından kuruldu. 

Forus Global İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Forus Global İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bom İnşaat Taahhüt Ticaret ve Danışmanlık Anonim Ş tarafından kuruldu.

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Irına Çakır tarafından kuruldu.

Global 65 İnşaat Petrol Akaryakıt Maden Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global 65 İnşaat Petrol Akaryakıt Maden Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yılmaz tarafından kuruldu.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

türkiyedeki global şirketler 2017 Haberi

türkiyedeki global şirketler 2017

Bugün Türk şirketleri gerek şirket satın alımları gerekse yatırım yoluyla global arenada ses getiriyorlar, markalarıyla adından söz ettiriyorlar. İnşaat şirketlerinin gerçekleştirdiği büyük projeler ise göz dolduruyor. 


Fortune Türkiye dergisi olarak alanında dünya lideri olan Dun&Bradstreet (D&B) Türkiye ve onun kardeş kuruluşu CRIF Türkiye ile birlikte “Global Türk Şirketleri” listesi hazırladık. Şirketlerin yurtdışında üretmiş oldukları net satış tutarlarına göre hazırlanan listenin ilk sırasında 8,7 milyar TL ile Polimeks, ikinci sırasında 5,4 milyar TL ile Anadolu Efes Biracılık, üçüncü sırasında ise 2,4 milyar TL ile TAV İnşaat’ın yer aldığı görülüyor.


İnşaat şirketlerinin listede ilk 10’a damga vurduğu dikkat çekiyor. Polimeks ve TAV İnşaat’ın yanı sıra Tekfen İnşaat, Mapa İnşaat ve Sembol ilk 10’da yer alıyor. Global ekonomilerde yaşanan krizler ve bu ülkelerdeki jeopolitik...