03 / 05 / 2024

türkiyedeki kaçak yapı sayısı

türkiyedeki kaçak yapı sayısı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde toplam 20 milyon yapı stoğu bulunduğunu ve bunun yüzde 60'ını kaçak yapıların oluşturduğunu söyledi

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin 25 yıl içinde kaçak yapı cennetine dönüştüğünü söyledi.

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan kaçak yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

türkiyedeki kaçak yapı sayısı Haberi

türkiyedeki kaçak yapı sayısı


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde toplam 20 milyon yapı stoğu bulunduğunu ve bunun yüzde 60'ını kaçak yapıların oluşturduğunu söyledi


Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen bir toplantıda gazetecilerle sohbet eden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde bulunan 20 milyon yapı stoğunun yüzde 60'ının mühendislik hizmeti almadan yapılmış, iskan belgesi almamış, deprem güvenliği olmayan yapılardan oluştuğunu söyledi. Ortalaam 12 milyon binanın deprem güvenliği olmadığını vurgulayan Ersan, vatandaşların çoğunun sahip oldukları yapının kaçak olup olmadığını dahi bilmediklerini...