05 / 05 / 2024

türkiyedeki konutlara uygulanan kdv oranı

türkiyedeki konutlara uygulanan kdv oranı

Dumankaya İnşaat YK Başkanı Uğur Dumankaya, “Göstergeler Türkiye’nin büyüme oranları açısından istikrarı yakaladığını gösteriyor. Bu istikrarı devam ettirmek için yeni büyüme modellerini uygulamaya almak gerekir” dedi....

Elektrik fiyatlarına zam! Konutlara yansıdı mı? İşte yanıtı

Elektrik fiyatlarında son dakika. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam geldi. Peki konutlara yansıyacak mı? İşte yanıtı...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

TL'nin dolar bazında değer kaybına uğramasıyla, Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı. Sektör temsilcileri, gurbetçilerin Türkiye'deki konut alımlarını değerlendirdi.

Ekonomistler cevapladı! Kur korumalı TL vadeli mevduat enflasyonu düşürür mü?

Türkiye'de uygulanan "para korumalı TL vadeli mevduat" ürününe göre, şahıslar tarafından açılan TL vadeli mevduat hesaplarında, hesabın açılış tarihindeki ve vade sonundaki döviz kurunun faizden yüksek olması durumunda, fark TL olarak müşterinin hesabına yansıtılacaktır.

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!

Türk-İş verilerine göre , nisanda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 767, yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira oldu. Türkiye'de uygulanan asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş...

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Boykot sonrası Suudilerin Türkiye’deki konutlara ilgisi azaldı!

Türk mallarını boykot eden Suudiler'in Türkiye'deki konutlara da ilgisi düştü. Yabancılara satılan konutlarda her zaman ilk sıralarda olan Suudiler, şimdi sıralamada yer almıyor. 2019'un tamamında Türkiye'den 2 bin 208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 tane konut aldı.

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faizleri ne kadar? 

İş Bankası kampanyalı konut kredisi ürünü dahilinde sıfır ikinci el ve lojman ayrımı yapmadan tüm konutlara aylık yüzde 0.95 faizle kredi sağlıyor. 

İş Bankası’ndan cazip konut kredisi faizleri!

İş Bankası birçok farklı ihtiyaca yönelik farklı konut kredisi seçenekleri sunuyor. Banka lojman alımından sıfır ya da ikinci el ayırt etmeksizin tüm konutlara kadar cazip faiz oranları sunuyor.

türkiyedeki konutlara uygulanan kdv oranı Haberi

türkiyedeki konutlara uygulanan kdv oranı

TÜİK’in açıkladığı 3. çeyrek büyüme rakamlarının Türkiye’nin istikrarlı büyüme göstergelerine sahip olduğunu belirten Dumankaya İnşaat YK Başkanı Uğur Dumankaya, “Göstergeler Türkiye’nin büyüme oranları açısından istikrarı yakaladığını gösteriyor. Bu istikrarı devam ettirmek için yeni büyüme modellerini uygulamaya almak gerekir” dedi.


10 Aralık 2013, İstanbul- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,4 büyüdüğünü açıkladı. TÜİK’in büyüme rakamlarını değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin olarak, büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini bu istikrarın devam etmesi için halkın tüketime değil tasarrufa teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 


Uğur Dumankaya konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Harcamalarımızı kısmadan ekonomik çarkın dönüşüne engel olmadan sadece israfın önüne geçecek tedbirler almalıyız. Bu dönem halkımızın tasarruf yawpmak ve...