05 / 05 / 2024

türkiyedeki maden osbsi

türkiyedeki maden osbsi

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarda sona gelindi. Enerji Bakanlığı tarafından yer kararı verilecek sanayi bölgesi sayesinde, işlenecek mermerler Bursa’dan dünyaya pazarlanacak.

Aktif fay haritası güncellendi! Artık hangi bölgelerde deprem riski yüksek? Deprem uzmanı tek tek sıraladı! 

Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin aktif fay haritasını güncelledi ve yeni fay hatları belli oldu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin merkez nakli yapıldı!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çakıroğlu Altyapı İnşaat'ın merkezi Sultanbeyli'de yapıldı.

TOKİ'den Bayburt'a 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Bayburt İli Merkez İlçesi Kaleardı Mahallesi 8 Derslikli Erdem Bayazıt İHO, Maden Mahallesi 8 Derslikli Maden İlkokulu ve Ortaokulu, Aydıntepe İlçesi Aydıntepe Mahallesi 4 Derslikli Aydıntepe İHO İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Bayburt'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Bayburt İli Merkez İlçesi Kaleardı Mahallesi 8 Derslikli Erdem Bayazıt İHO, Maden Mahallesi 8 Derslikli Maden İlkokulu ve Ortaokulu, Aydıntepe İlçesi Aydıntepe Mahallesi 4 Derslikli Aydıntepe İHO İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Kara Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kara Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Kara Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Global 65 İnşaat Petrol Akaryakıt Maden Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global 65 İnşaat Petrol Akaryakıt Maden Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yılmaz tarafından kuruldu.

Magaş İnşaat Taahhüt Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Magaş İnşaat Taahhüt Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Adalar ve Mukadder Gürcan ortaklığında kuruldu.

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sabit İnce ve Yusuf Karaman ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Özüm Han Maden Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özüm Han Maden Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mert Günenç imzasıyla kuruldu.

Türkiye'deki ilk Maden OSB'si için geri sayım başladı!

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarda sona gelindi. Enerji Bakanlığı tarafından yer kararı verilecek sanayi bölgesi sayesinde, işlenecek mermerler Bursa’dan dünyaya pazarlanacak.

Öz Brt İnşaat Taahhüt Maden Kimyevi Madde Yedek Parça İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Brt İnşaat Taahhüt Maden Kimyevi Madde Yedek Parça İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Karataş tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Tuzla, Evliya Çelebi Mahallesi, Feraset Sokak'ta kuruldu.

türkiyedeki maden osbsi Haberi

türkiyedeki maden osbsi

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Türkiye'nin ilk Maden Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Uludağ eteğinde kurulu Orhaneli ilçesinde dev mermer rezervi ortaya çıkarılmıştı. Rezervin ortaya çıkartılmasının ardından ilçede OSB kurulması çalışmaları da hızlandırıldı. İlçe Belediyesi'nin katkıları ile OSB için yer çalışmaları başlatıldı. Orhanli'nin 3 bölgesinde bulunduğu tespit edilen mermer rezervi için alternatif 3 bölge belirlendi. 5-6 Mayıs tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerin bölgeye gelerek yer tespiti için son kararı vermesi bekleniyor.

63 FİRMA SIRAYA GİRDİ

Rezervin ortaya çıkmasının ardından 63 firma ilçede yapılacak Maden Organiza Sanayi Bölgesi'nde yeralmak için düğmeye bastı. Türkiye'de bir ilk olacak OSB ile mermer rezevi bulunduğu yerden kısa süreli ile alınıp işlenebilecek. Türkiye'de ağırlıklı olarak çıkarılan mermer, kütük olarak satılıyor. Bu da...