06 / 05 / 2024

türkiyedeki riskli okullar

türkiyedeki riskli okullar

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısı hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'e yönelik soru önergesi hazırladı..

Aileler sakın kaçırmayın... Daha almadıysanız hemen gidin alın. 5.104 TL ödeme yapılacak

Türkiye'de okulların kapanmasının ardından çok sayıda öğrenci karne aldı. Karne alan öğrencilere 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. Peki nasıl mı? Aileler almadıysanız kaçırmayın. İşte detaylar...

Depremzede öğrencilere burs imkanı!

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), deprem yüzünden etkilenen 23 bin 800 öğrenciyi tam burs ile okutacağını açıkladı! İşte detaylar..

Zam oranı Ocak'ta açıklanacak ancak özel okulların yüzde 150'yi bulan zam talepleri velileri isyan ettirdi!

Özel okullarda Ocak ayında belirlenecek yeni dönem zam oranı öncesinde bir çok okulda velilere erken kayıt adı altında yüksek zam oranlarının dayatılması tartışma konusu oldu. Türkiye Özel Okullar Derneği ise bir çok okulun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

İstanbul başta olmak üzere riskli bölgelerde önlemler alınsın!

Beklenen büyük İstanbul depreminin büyük yıkım yaratacağı öngörülüyor. 30 Ekim'de İzmir'de büyük yıkıma sebep olan depremin ardından da dikkatler yeniden Türkiye'nin deprem gerçeğine çekildi. İstanbul'da ve tüm riskli bölgelerde önlemler alınmalı...

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Manyas'ta depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Manyas´ta depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması kararlaştırılan okullar için yıkım çalışmaları başladı.

İzmir'deki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Menderes ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ’da ağır hasarlı okullar yıkılıyor!

Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra hasar gören 10 okulun yıkılacağını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı. Ekipler bu okulların yıkımlarına başladı.

Türkiye'de 631 bin deprem riskli binanın 515 bini yıkıldı!

Gazeteci Endin Ardıç, "Türkiye'de tam 631 bin "deprem riskli bina" saptanmış, Şaka değil. Bunların 515 bini de yıkılmış. Bu da şaka değil." diyor...

türkiyedeki riskli okullar Haberi

türkiyedeki riskli okullar


CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Daha önceki soru önergelerine bakanlık tarafından verilen yanıtları hatırlatan CHP'li İrgil, deprem riski bulunan okul sayısının açıklanmasını istesi. İrgil'in önergesi ve yanıtlandırılmasını istediği sorular şu şekilde:

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde "Türkiye genelinde kaç okulun deprem risk raporu var?" sorumuza bakanlığınız tarafından verilen yanıt şöyledir:

"2018 yılında 1. aşama ihaleler kapsamında alınan hizmetler ile 9 bölgede 1382 adet okul, 2. aşama ihaleler kapsamında alınan hizmetler ile 1515 adet okul ve üniversireler ile yapılan sözleşmeler kapsamında 173 adet okul binasının tahkikleri yaptırılmış olup devam eden tahkik çalışmaları ile birlikte yaklaşık 4200 adet okulun tahkik çalışmaları...