09 / 05 / 2024

türkiyedeki tapu oranı

türkiyedeki tapu oranı

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'deki her 100 gayrimenkulden 65'i erkeğin üzerine kayılı çıktı

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı! Pompaya yansıdı

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede 6 lira zam gelecek. İşte tüm detaylar...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

TEB tüketici faiz kredisi nasıl alınır? TEB 1,55 tüketici faiz oranı için sonuç öğrenebilirsiniz!

Tüketici kredileri gittikçe popülerleşen ekonomik unsurlardan biri. Bu noktada TEB tüketici kredilerinde avantajlı faiz oranları sunuyor. Banka müşterileri %1,55 oranında faizlerle ihtiyaç kredisi alabilir. TEB tüketici faiz kredisi almak ve tüketici faiz oranı sonucu için detaylar haberimizde...

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

Ankara'da bir sitede 200 kiracısına 5 yıl geriye dönük olarak TEF-TÜFE zam oranı farkı isteyen ve kiracıları hakkında icra işlemi başlatan ev sahibinin oyunu mahkemede ortaya çıktı.

Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Akbank peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören inanamadı! Resmen şok!

Sıfır ya da ikinci el araç sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş bankaların güncel taşıt kredisi faizlerini merak ediyor. Peki taşıt kredisi faiz oranlarında son durum ne? En düşük taşıt kredisi faiz oranı hangi bankada?

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti peş peşe açıkladı! Araba alacaklar şimdi bakın! 

Araba alacak vatandaşlar bankaların son dakika taşıt kredisi faizlerini merakla araştırıyor. Peki en düşük taşıt kredisi faiz oranını hangi banka veriyor? Banka banka son dakika taşıt kredisi faiz oranları ne kadar? İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti faiz oranları 8 Ekim 2022...

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Temmuz ayında emekli ve memurlara yapacağı zam için krtik götserge olan enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK enflasyon oranını yüzde 69,97 olarak açıkladı. Bu rakam maaş zamları için belirleyici olacak.

türkiyedeki tapu oranı Haberi

türkiyedeki tapu oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırma sonucunda Türkiye genelinde kayıtlı olan 131 milyon 15 bin 216 gayrimenkulden 80 milyon 134 bin 183 tanesinin sahibinin erkek, 43 milyon 468 bin 968 tanesinin sahibinin kadın olduğu ortaya...