02 / 05 / 2024

türkiyedeki tematik oteller

türkiyedeki tematik oteller

Tur Operatörleri Platformu sözcüsü Cem Polatoğlu, "Osmanlı sarayı, köy evi gibi özel temalı mekanlar, hem 5 yıldızlı tatil anlayışını değiştirir hem de daha fazla gelir sağlar" diye konuştu.

Cem Polatoğlu: Türkiye'de tematik oteller yaygınlaşmalı!

Tur Operatörleri Platformu sözcüsü Cem Polatoğlu, "Osmanlı sarayı, köy evi gibi özel temalı mekanlar, hem 5 yıldızlı tatil anlayışını değiştirir hem de daha fazla gelir sağlar" diye konuştu.

İzmir'de iş dünyası seferber oldu! Oteller kapılarını depremzedelere açtı!

İş dünyası İzmir'deki depremin yaralarını el birliği ile sarmak için harekete geçti. Sanayici, kamunun kriz yönetimine destek vereceğini belirtirken, oteller kapılarını evini kaybeden vatandaşlara açtı.

Türkiye'de oteller değerleniyor!

Turizmdeki toparlanma otellerin piyasa değerlerine de yansıdı. Otel yapıları ile ilgili hazırlanan değerleme raporlarında geçtiğimiz yıla göre yüksek artışlar göze çarpıyor...

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Bandırma Tematik Park için ödüller dağıtıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Bandırma Tematik Park için düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı.

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Şahinbey tematik parkta türk tarihi canlandırılacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 40 bin metrekare alanda yapacakları tematik parkta Türk tarihini canlandıracaklarını açıkladı.

Dosso Dossi Downtown, En iyi dekore edilen otel seçildi!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Türkiye'deki oteller arasında gerçekleştirdiği değerlendirmede Dosso Dossi Downtown, Türkiye'nin "En iyi dekore edilen oteli" seçildi.

Europen Property Awards'tan Dosso Dossi Hotel'e ödül!

Europen Property Awards'ın (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri), Türkiye'deki oteller arasında gerçekleştirdiği değerlendirmede Dosso Dossi Downtown, Türkiye'nin "en iyi dekore edilen oteli" seçildi.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Titanic oteller zinciri Berlin'de yeni otel açtı!

Türkiye’de 20 yılın üzerinde bir geçmişe sahip olan Titanic oteller zinciri, Avrupa’yı gözüne kestirdi. Berlin’in tarihi semtlerinden birinde, eski Devlet Operası binasına 208 odalı, 5 yıldızlı yeni bir Titanic oteli açıldı

Sicilya'da oteller barınak oluyor!

Akdeniz'in en büyük adası Sicilya'da, gittikçe artan göçmen dalgasıyla baş edebilmek için oteller ve kamu binaları barınağa dönüştürülmeye başlandı.

Çanakkale'de oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte,Hayrullah Turgay Kılıç,"Bu çerçevede otel yatırımcılarını Çanakkale'ye bekliyoruz."dedi.

türkiyedeki tematik oteller Haberi

türkiyedeki tematik oteller


Tur Operatörleri Platformu, otel işletmecilerine, Osmanlı sarayı, köy evi, otağ gibi özel temalara yer vermelerini önerdi. Platform sözcüsü Cem Polatoğlu, Türkiye'de tatil denildiğinde bes yıldızlı, "her şey dahil" konsepte sahip oteller akla geldiğini söyledi. Bu tarz otellerin artık klasikleşmiş tatil anlayışı sunduğunu savunan Polatoğlu, "Bu otellerin mimari yapıları bile birbirine benzer hale geldi. Buralarda sunulan hizmetlerin çeşitleri, yapılan etkinliklerin şekli ve saati bile neredeyse aynı oldu" dedi. Polatoğlu, "her şey dahil" uygulamasının turizmcilere maddi yük getirdiğini, çevresindeki esnafa da zarar verdiğini belirterek, tematik otellerle tatil anlayışına farklılık getirilmesi gerektiğini ifade etti. Yurt dışında birçok örneği olan buz, kale, saray, tren otel gibi uygulamaların Türkiye'de sınırlı kaldığını anlatan Polatoğlu, "Bu tarz otellerin bazı örnekleri Türkiye'de de mevcut. 

Antalya'da ağaç ev, Kapadokya'da...