02 / 05 / 2024

Türkiyenin Afrikadaki müteahhitlik projeleri

Türkiyenin Afrikadaki müteahhitlik projeleri

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Av. Şefika Şebnem Ayata Kaplan ne iş yapıyor? İngilizce biliyor mu? Ne zaman fahri başkonsolos oldu?

Arsan Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı ve Avukat Şefika Şebnem Ayata Kaplan nerede doğdu? Hangi alanlarda çalıştı? İngilizce biliyor mu ve evli mi? İşte Şefika Şebnem Ayata Kaplan ile ilgili merak edilen her şey...

En uygun elektrikli ısıtıcı kaç TL? Elektrikli ısıtıcı tasarruflu mu? 8 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Kışın en sert günlerinin yaşanırken pek çok kişi elektrikli ısıtıcı fiyatlarını araştırıyor. Peki en uygun elektrikli ısıtıcılar hangileri? Özellikleri neler? Tasarruflu mu? İşte detaylar…

Temettü nedir? Dağıtılması zorunlu mudur?

Borsaya yeni giren yatırımcıların merak ettiği temettü aslında şirketlerin elde ettikleri karın yatırımcıya ya da hissedarlara dağıtılması anlamına geliyor. Peki dağıtılması zorunlu mu? İşte yanıtı...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Süt fiyatları uçmuştu! Migros’tan süt kampanyası: 46 TL indirimle satışta! İşte 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Süt fiyatları artışa geçerken Migros’tan süt kampanyası geldi. Çok sayıda indirimle müşterilerine ayrıcalık sunan perakende devi Migros tam 46 TL indirimle sütleri satışa sundu. İşte 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Müteahhitlik şartları değişti!

Müteahhit olmak için yönetmeliğe yeni şartlar eklendi. Türkiye'de müteahhitlik yapmak isteyenler için gerekli olan yeni şartlar, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Özbekistan'dan Türk müteahhitlerine yatırım daveti!

Ekonomik ve siyasi ilişkilerin daha da gelişmesi için Özbekistan ve Türkiye arasında üst düzeyde görüşmeler yapılıyor. Bu kapsamda Özbekistan, Türkiye'nin müteahhitlik tecrübesinden yararlanmayı öngörüyor.

Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projeleri 64 milyar doları aştı!

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Libya'daki 140 Türk müteahhitlik şirketi ülkeden ödeme alamıyor!

Türkiye’deki müteahhitlik şirketleri son 1.5 yıldır Libya’da iki meclis ve rakip yönetim bulunduğu için ödeme alamıyor. Şirketlerin ülkede milyar dolarları aşan alacağı var.

Türkiyenin Afrikadaki müteahhitlik projeleri Haberi

Türkiyenin Afrikadaki müteahhitlik projeleri


Atlantic Council Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Defne Sadıklar Arslan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve merkezi Washington'da bulunan küresel düşünce kuruluşu Atlantic Council'ın düzenlediği "Türkiye'nin Afrika'daki Yatırım Fırsatları" panelinde yaptığı konuşmada, Atlantic Council’ın, Türkiye ve ABD arasındaki ortak çıkarlar ve zorluklar konusunda çalışmak, iki ülke arasındaki ilişkiler ile ilgili olumlu bir ajanda oluşturmak üzere çalıştığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Atlantic Council’ın 2010 yılından beri İstanbul’da Enerji ve Ekonomi Zirvesi gerçekleştirdiğini belirten Arslan, “Atlantic Council, Türkiye’ye ve transatlantik ilişkilere yönelik uzun vadeli taahhüdünü daha dinamik bir şekilde gerçekleştirebilmek için 2018 yılında çeşitli konulardaki program ve yayınlarıyla tüm yıl sürecek Atlantic Council IN TURKEY programını başlattı." diye konuştu.

Türkiye’nin, Afrika’nın gelişiminde başta gelen oyunculardan biri olarak hızlı bir...