19 / 05 / 2024

türkiyenin İlk milli botanik parkı

türkiyenin İlk milli botanik parkı

Ankara 'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye 'nin ilk milli botanik parkı kuruluyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Temeli önümüzdeki hafta atacağız " dedi.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Bu arsanın fiyatını duyan koştu!

Yayınlanan arsa ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da araştırıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Manisa'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan 198 bin TL'ye arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Arsa almak isteyen vatandaşlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül 2022 ihale ilanlarını merak ediyor ve araştırıyor. Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki son ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 198 bin TL'ye arsa satacak.

Türkiye'nin milli arabası TOGG yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, yeni yüzünü ilk kez gösterdi. TOGG'un üretim bandından inmeden önce karlı ve soğuk hava koşullarında yapılan testlerinden paylaşılan videoda araçla ilgili yeni detaylar dikkat çekti.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Gözlemio Türkiye'de 5 yılda 100 şube açacak!

Gözlemio, geleneksel gözleme lezzetini kurumsal bir formata dönüştürdü. İlk şubesi Şişli'de açılan Gözlemio'nun kurucuları, 5 yılın sonunda Türkiye genelinde 100 şube açmayı hedeflediklerini belirtti...

Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan sonra Marmara'dan Karadeniz'e açılan ikinci su yolu projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir" dedi...

Ağaoğlu, Ampute Milli Futbol Takımı'na dairelerini verdi!

Ali Ağaoğlu, Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına verdiği sözü yerine getirdi. Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısına millilere dairelerini verdi.

Ali Ağoğlu'ndan Ampute Milli Futbol Takımı'na büyük jest!

Ali Ağaoğlu, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına Çekmeköy Park projesinde daire hediye etti. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Büyükçekmece Türkoba İlköğretim Okulu inşaatında son durum!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 7 milyon harcama yapılarak onarılan Türkoba İlköğretim Okulu'nun müteahhidini ve mühendisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbar etti. Akgün, “Bu milletin parasını çöpe atıyorsunuz. Günahtır, yazıktır” dedi.

türkiyenin İlk milli botanik parkı Haberi

türkiyenin İlk milli botanik parkı


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye'nin ilk milli botanik parkını kuracaklarını açıkladı. Parkın temelinin önümüzdeki hafta atılacağını söyleyen Bakan Eker, "Batılı ülkelerin hemen hepsinde bulunan ancak Türkiye'nin bugüne kadar yapamadığı yeni bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi. Bakan Eker, park için ilk etapta 85 milyon lira harcanacağını söyledi. Projenin toplam maliyetinin ise 250 milyon lirayı bulacağını ifade eden Eker, "Park için İngiltere kraliyet botanik bahçesi ve dünyadaki diğer örnekler incelendi" dedi. 


BAKANLIK ARAZİSİ 

Parkın, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın Eskişehir Yolu üzerindeki arazisi üzerine yapılacağını belirten Eker, şöyle devam etti: "Bakanlık arazisindeki iki göleti de kapsayan parkta özel yürüyüş alanları, müze, parklar, oturma grupları, kanal ve dereler yer alacak. Türkiye'de yetişen 4 bin bitki...