08 / 05 / 2024

türkiyenin projeleri

türkiyenin projeleri

Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor.

Alman haber ajansı DPA, Türkiye'nin mega projelerini yazdı!

Alman haber ajansı DPA, Türkiye'de son dönemde ardı ardına hayata geçirilen önemli projelere ilişkin bir haber yayımladı. Haberde, Marmaray, üçüncü boğaz köprüsü ve Kanal İstanbul Projesi'ne geniş yer verildi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Ankara'ya milyarlarca liralık ulaştırma yatırımları!

Ankara'nın milyarlarca liralık büyük ulaştırma projeleri ardı ardına hayata geçiriliyor. 2021'de tamamlanması planlanan 1.2 milyar TL proje bedelli Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu yıl açılması bekleniyor. Ankara Sivas YHT'nin bu yıl, Ankara İzmir YHT'nin ise 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Taksim'de tüm projeler iptal!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Kurul Taksim’le ilgili tüm projeleri iptal edince, bizim Bakanlığın hazırladığı ve sizin de beğenmeyip karşı çıktığınız proje de iptal edildi. Artık o proje de geçerli değil ve yapma şansımız kalmadı." dedi...

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Temel Karadeniz: 5 yılda söz verdiğimiz tüm projeleri yaptık!

5 sene boyunca söz verdikleri tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçede hayata geçireceği vizyon projeleri anlattı.

Mansur Yavaş: Akyurt'taki arazileri toplulaştıracağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Akyurt'ta arazilerin toplulaştırma projeleri olduğunu, otopark, temiz hava ve su, altyapı, imar gibi sorunların bulunduğunu söyledi.

Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapabilsek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projelerin önemlilerini, öncelikli olanlarını ve yap-işlet-devret yöntemiyle yapabileceklerini, finansman bulabileceklerini ilgili mevzuat gereğince yap-işlet-devret yöntemiyle yaptıklarını belirterek, "Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapab

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri mecliste!

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bazı ulaştırma projeleri için işletmeci firmalara ödenen tutarlar meclis gündemine taşındı..

Türkiye'nin tünel projeleri dünyaya tanıtıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesini gerçekleştiren TÜNELDER çalışmalarını sürdürüyor.

ODE Yalıtım, dünya markası olmaya hazırlanıyor!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye'deki yalıtım sektörü ve yalıtım projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

türkiyenin projeleri Haberi

türkiyenin projeleri

Dünyanın en büyük havalimanları arasına şimdiden giren Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor. İGA Havalimanı işletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, tarihin her döneminde Türkiye, üzerinde farklı planlar, projeler gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirterek, "Türk sanayicisi hız kesmeyen yatırımı ve istihdamı ile bu tür oyunları bozmak için her zaman var gücü ile çalıştı. Türkiye'nin tökezlemesini bekleyen güçlere karşı bu tür mega projelerin yapılması ve yükselmesi en güzel yanıttır. Bizler dünyanın gözünün üzerinde olduğu, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini bitirmek için şu an 23 bin çalışanımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Türkiye'nin yükselen projeleri ve...