03 / 05 / 2024

türkiyenin yaşanabilir illeri

türkiyenin yaşanabilir illeri

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Markete gidenler kasanın önünde donup kalmasın. Un, süt ve yağdan sonra bir zam daha. Eski fiyat geçmişte kaldı

Markete giden vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Un, süt ve yağdan sonra bir ürüne daha zam geldi. Yeni fiyatı öğrendiğinizde kasada donup kalmamak için bakın.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Yeni iflaslar yolda uyarısı! Banka iflasları Türkiye’ye de yayılır mı?

ABD’de başlayan ve Avrupa’ya da yayılan banka iflasları konusunda tanınmış CEO’dan uyarı geldi. Peki Türkiye’de de banka iflasları yaşanabilir mi? Ekonomi uzmanları çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi 60 milyar dolara yaklaştığı iddiası üzerine gözleri yeniden döviz kurlarına çevrilirken, dolar ve euronun geleceğiyle ilgili öngörüler de artıyor. Son olarak ekonomist Erdal Sağlam, seçimler öncesinde bir kur patlaması yaşanabileceğini iddia etti. İşte ayrıntıla

türkiyenin yaşanabilir illeri Haberi

türkiyenin yaşanabilir illeri

Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi illerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla, mahallelerin ise İstanbul'un Etiler, Bebek, Arnavutköy ve İstinye mahalleleri olduğu belirlendi. 


REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, AA muhabirine, il, ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koymak amacıyla hazırladıkları Sosyoekonomik Derecelendirme (SED) raporuna ilişkin bilgi verdi. 


Türkiye'nin 62 ilinde gerçekleştirdikleri çalışmayla, inceledikleri değerler üzerinden üretilen SED skorlarının kümelenerek her bir bölgeye ait derecelerin elde edildiğini belirten Vatandaş, bu derecelerle bölgelerin, sosyoekonomik açıdan sıralanmalarının belirlendiğini bildirdi.


İstanbul dışında 'A+' dereceye sahip mahalle yok


 SED raporuna göre, 62 ilde gerçekleştirilen çalışmada, ilçe ve mahalleler "A+", "A", "A-", "B+", "B", "B-", "C+", "C", "C-" olarak derecelendirildi.


Çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla "A+" iller olarak öne çıkarken, Antalya, Sinop, Eskişehir, Edirne, Balıkesir...