24 / 01 / 2025

Türkiyesürdürülebilir mimarlık

Türkiyesürdürülebilir mimarlık

Ekolojik mimarlığın Türkiye’deki öncü isimlerinden Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, mimaride inovasyonun, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik iyileşmeye önemli katkılarda bulunduğunu dile getiriyor.

AKİS GYO 'Sürdürülebilir Büyüme Alanında Dünyanın En İyi Şirketleri' listesinde...

TIME Dergisi ve istatistik kuruluşu Statista'nın hazırladığı 'Sürdürülebilir Büyüme Alanında Dünyanın En İyi Şirketleri 2025' listesi açıklandı. 500 şirketten oluşan listede yer alan 3 Türk firmadan biri olan Akiş GYO, listede gayrimenkul sektöründe Türkiye’yi temsil eden tek isim olduğu kaydedildi.

Sektör temsilcileri, sürdürülebilir konut piyasası için faizlerin 6 ay içinde düşmesi konusunda hemfikir! 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri, sürdürülebilir bir konut piyasası için faizlerin 6 ay içinde düşmesi gerektiğini söylüyor. Üyelerin yarısından fazlası ise barınma krizi olduğu konusunda hemfikir.

İnşaat sektörüne yeni soluk getiriliyor: Sürdürülebilir ve hafif inşaat! 

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain, Türkiye'de Arkitera iş birliği ile "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisini hayata geçiriyor. 

Kentlere akın var! Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekli! 

Birleşmiş Milletler verileri kentsel alanlara 2050 yılına kadar 2.5 milyar insanın yerleşeceğine dikkat çekiyor. Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

İnşaatlarda kalıcı sürdürülebilirlik sağlamak için ne yapılması gerekir? 

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiyesürdürülebilir mimarlık Haberi

Türkiyesürdürülebilir mimarlık

Küresel İnovasyon Endeksi’nin 2015 verilerine göre inovasyon performansında 58. sırada yer alan Türkiye’de yenilik kapasitesinin arttırılması gerektiğini savunan Selçuk Avcı, yeni ürün-üretim, hizmet ve yeni sistemler yaratmanın sürdürülebilir mimarlık üretimiyle doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekiyor.


Mimari tasarımlarını sürdürülebilirlik ilkelerini temel alarak geliştiren ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok ödüllü projeye imza atan Avcı Architects’in kurucusu Mimar Selçuk Avcı, Türkiye’de sürdürülebilir mimarinin sistematik inovasyon politikalarına ihtiyacı olduğunu savunuyor ve Türkiye’nin mimarlık ve mühendislik alanındaki inovasyon performansını Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) verileri ışığında şu şekilde değerlendiriyor: “TUİK’in verilerine göre, mimarlık ve mühendislik alanındaki yenilikçi girişimler ve yenilik türleri 2012-2014 yılları arasında %45,1, ürün ve/veya süreç yeniliği faaliyetinde bulunan girişimler ise %27,2 olarak belirtiliyor; bu veriler Türkiye’nin ‘yenilikçilik’, ‘yaratıcılık’ ve ‘yenileşim’ kavramlarının...