05 / 05 / 2024

türkiyeye kaç köprü yapılacak

türkiyeye kaç köprü yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "2003'ten bu yana 116,6 kilometre uzunluğunda 1.634 yeni köprü yapılan Türkiye'de 2023'e kadar 1.470 yeni köprü daha yapılacak" dedi

1915 Çanakkale Köprüsünün kuleleri Erdoğan’ın bağlanacağı tören ile tamamlanacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bağlanacağı tören ile köprünün kuleleri tamamlanacak." dedi.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

Köprü ve otoyollardan 6 ayda 679 milyon lira gelir elde edildi!

Türkiye'de köprü ve otoyollardan elde edilen gelir, ocak-haziran döneminde 679 milyon 59 bin 942 lira oldu

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Kocaeli'ye iki yeni yaya köprüsü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100 valilik kampüsü önünde Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü ve Symbol AVM önüne Alparslan Türkeş yaya köprülerini inşa etti.

Köprü ve otoyol gelirleri 826 milyon lira oldu!

Türkiye'de köprü ve otoyollardan elde edilen gelir, ocak-ağustos döneminde 825 milyon 682 bin 646 lira oldu.

Samsun Türbe-Kalaycılı Köprüsü açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Türbe-Kalaycılı Köprüsü ve bağlantı yolları yapılan açılış töreni ile resmi olarak hizmete açıldı.

Samsun Türbeli-Kalaycı Köprüsü açıldı!

Bakan Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerinde, Türbeli-Kalaycı mahallelerini birleştiren 260 metre uzunluğunda yapılan ve 8 milyon liraya mal olan köprünün açılışına katıldı.

Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü yarın açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Bafralı çiftçilere bayram hediyesi olacak olan Türbe-Kalaycılı Köprüsü ve bağlantı yolları yarın yapılacak açılış töreni ile resmi olarak hizmete açılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses şikayeti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiğe açıldı. İstanbullu boğazın yeni gerdanlığını çok sevdi. Ancak ‘Beyaz Türkler’ bu durumu hazmedemedi. ‘Çok ses geliyor rahatsız oluyoruz. Arılar bile kaçıyor’ dedi.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ekonomi için sıçrama taşı olacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün dün düzenlenen törenle devreye girmesi iş dünyasını da heyecanlandırdı. İş dünyası örgütlerinin başkanları “Türk ekonomisi köprünün iki yakasında her gün 10 saat mahsurdu. Kurtulduk” görüşünde...

türkiyeye kaç köprü yapılacak Haberi

türkiyeye kaç köprü yapılacak


2003'ten bu yana 116,6 kilometre uzunluğunda 1.634 yeni köprü yapılan Türkiye'de 2023'e kadar 1.470 yeni köprü daha yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak "ulaşılır ve erişilir Türkiye" hedefi doğrultusunda yol yapımına büyük önem verdiklerini kaydetti.


Bu kapsamda 2003'ten itibaren 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarının ve mevcut yolların standartlarını yükselttiklerinin altını çizen Elvan, "2003'ten 2013 sonuna kadar geçen süreçte karayollarımıza 100 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Kaza kara noktalarını iyileştirdik. Yol kusurlu kaza oranını neredeyse sıfıra indirdik. Yollarımızın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesiyle enerji ve zamandan sağlanan tasarruf da yıllık 11 milyar lirayı aşıyor" ifadesini kullandı.


10 YILDA YÜZDE 37'LİK ARTIŞ

Köprü yapımı çalışmalarına da ayrı önem verdiklerini vurgulayan Elvan, bu kapsamda 2003-2013 arasında...