29 / 04 / 2024

türkler yunanistan ev mi alıyor

türkler yunanistan ev mi alıyor

Krizle boğuşan 'Komşu'da evler haraç mezat satışa çıktı. 50 bin euroluk konutlar 18 bin euroya kadar düşerken, fırsatı kaçırmak istemeyen Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Türkler ev alma umudunu yitirmiyor!

Türk insanı ev almaktan vazgeçmiyor. Türkiye genelinde 5 milyon 532 bin 989 kiracı arasından 3 milyon 928 bin 422'si bir gün ev sahibi olacağını düşünürken, 1 milyon 604 bin 567 kişi hiç ev sahibi olamayacağı düşünüyor.

Gurbetçi Türkler memleketinden ev alıyor!

Yurt dışında çalışan ve döviz kazanan Gurbetçi Türkler, gayrimenkul yatırımını Türkiye'ye yapıyor. Yükselen dolar ve euro kuru sektörde avantaja dönüştü.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor!

Son dönemlerde yurtdışından ev almak oldukça trend. Vize avantajlarının yanı sıra üst gelir grubu için yatırım alternatifi olarak da ilgi görüyor. Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor.

Türkler, Yunanistan'da gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'da uygulanan "Altın Vize" gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Yunanistan'da, son 4 yılda oturum izni alan Türklerin sayısı 161'e ulaştı.

Türkler yurtdışından ev alıyor!

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, yurtdışından ev alanların sayısının arttığını açıkladı. Özdağ, “Türkler dünyada en fazla başka ülkelerden ev satın alan dördüncü millet konumuna yükseldi” dedi.

Türkler, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'a tatil yapmaya giden Türkler, gayrimenkul piyasasını da canlandırdı. Türkiye komşudan en çok ev alan 4’üncü ülke konumuna geldi.

Türkler Atina'dan ev alıyor!

Atinalı Emlakçı Kosta Arslanoglu, Türkler'in Yunanistan'daki yatırımları hakkında açıklama yaptı. Arslanoglu, ''Atina'daki mülkler daha ucuz ve orta vadedeki fiyat artışı Türkleri cazbetti'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Barcelona’da en fazla konut satışı İngilizler ve Türkler'e!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker bugünkü yazısında, Türk yatırımcıların Barcelona’daki konut yatırımlarından bahsetti. Türkler'in Barcelona’da binden fazla ev aldığını açıkladı.

Yabancıya konut satmak isterken Türkler kaçıyor!

Türkiye'de yabancılara konut satışını arttırmak için önemli düzenlemeler yapılıyor. Yabancılar için yeni düzenlemeler yapılırken Türkler ev almaktan kaçıyor.

türkler yunanistan ev mi alıyor Haberi

türkler yunanistan ev mi alıyor

Enflasyonun tırmandığı, maaşların düştüğü, vergilerin arttığı Yunanistan'da ev fiyatları dip yaptı. Yunanistan'da 5 yıldır süren ekonomik kriz ile ev fiyatları araba bedeline kadar düştü. Patronundan işçisine, memurundan esnafına borç batağındaki ülke, elindeki avucundakini yok pahasına satarak, krizden çıkmaya çalışıyor. Öyle ki; Yunanistan'da kriz öncesinde 50 bin euro olan evler şu an 18 bin euroya (54 bin liraya) alınabiliyor. Yunan emlakçılar da evler satılsın diye komisyon almayarak, alımı daha da ucuza getiriyor. Bu durum ise biraz parası olana fırsat sunuyor. Ev alarak tatilini 'Komşu'da geçirmek isteyen Türk vatandaşları, Yunanistan'a akın ediyor. Atina'daki kriz nedeniyle fiyatları düşen evlere birçok ülkeden de ilgi başladı. 


YOKSULU VURDU

Öte yandan, Yunanistan'da en zenginler ve en yoksullar arasındaki gelir uçurumu daha da arttı. OECD'nin 34 Avrupa ülkesinde...