09 / 05 / 2024

türklerin tercih ettiği daire tipi

türklerin tercih ettiği daire tipi

Konut arayan vatandaşların yarısından fazlası 3+1 'i tercih ediyor. Konut arayanlara almak istedikleri evin bulunduğu kat sorulduğunda yüzde 83'ü 0 ila 5'inci katları tercih ediyor.

Türk halkının hayalindeki ev!

Türklerin hayalindeki evin özellikleri ortaya çıktı. Hurriyetemlak.com konut arama verilerine göre, Türk halkının yüzde 51’i 3 oda 1 salon ev arıyor.İşte Türk halkının hayalindeki ev...

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

En ucuz sıfır otomobil fiyatları belli oldu! İşte herkesin merak ettiği o liste...

Bir çok otomobil markası yeni kampanyalı fiyatlarını açıklamasının ardından vatandaşlar heyecanlandı. Araba almak isteyen binlerce kişi en ucuz otomobillerin hangisi olduğunu araştırıyor. İşte herkesin merak ettiği o liste...

Çeyrek altın bugün kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın çeyrek altın ise en çok merak edilen altınlar arasında geliyor. Peki bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

İşte, yatırımcıların gayrimenkulden sonra en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı!

Paribu ve FutureBright Group’un iş birliğinde hazırlanan ‘Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2023’ün sonuçları açıklandı. Araştırma, Türkiye’de kripto para ekosisteminde yaşanan gelişmelere ayna tutuyor.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Sıla Türkoğlu'nun yüzü olduğu Pure Beauty ürünleri ne kadar, kaç TL? 

Son dönemde öne çıkan genç oyunculardan birisi olan Sıla Türkoğlu'nun da tercih ettiği Pure Beauty ürünleri, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı oluyor. Peki bu ürünlerin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Sıla Türkoğlu'nun reklam yüzü olduğu Pure Beauty BB & CC Kremlerin fiyatları ne kadar?

Genç oyuncu Sıla Türkoğlu'nun da tercih ettiği Pure Beauty ürünleri, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı olmaktadır. Peki bu ürünlerin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Buzdolabı ihtiyacı olanlar Hepsi Burada'ya koşuyor! İşte Regal Buzdolabı 06 Haziran 2023 fiyat listesi

Hepsi Burada, beyaz eşya almak isteyenlerin en sık tercih ettiği e-ticaret sitelerinden biri haline geldi. Buz dolabı ihtiyacı olan vatandaşlar, Hepsi Burada'nın,  Regal Nf 30010 252 Lt No-Frost Buzdolabında uyguladığı fiyat tarifesi araştırılıyor. İşte 06 Haziran 2023 fiyat listesi.

Honda Jazz e-HEV’e büyük zam geldi! Jazz e-HEV’in yeni fiyatını görenler şaştı kaldı!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği ve Türkiye’de hatırı sayılır bir piyasaya sahip olan araç markalarından Honda, resmi internet sitesinden modellerinin güncel fiyatını duyurdu. Hibrit özelliğiyle yolların aranan araçlarından Jazz e-HEV’e tam 44 bin TL zam geldiği öğrenildi.

türklerin tercih ettiği daire tipi Haberi

türklerin tercih ettiği daire tipi

Konut arayan vatandaşların yarısından fazlası 3+1 'i tercih ediyor. Konut arayanlara almak istedikleri evin bulunduğu kat sorulduğunda yüzde 83'ü 0 ila 5'inci katları tercih ediyor. Yapılan araştırmalara ve anketlere göre, oda sayısına bakıldığında Türk halkının yüzde 51 'inin 3+1 ev aradığı ortaya çıkıyor. Yüzde 29'luk kısım 2+1, yüzde 10'luk kısım 4+1, yüzde 5'lik kısım 1+1 evlere bakarken; yüzde 4 daha kompleks bir daire istiyor. Metrekare bazında en çok aranan konut tipi yüzde 37 ile 91120 metrekare olurken; 90 metrekareden küçük olan evleri tercih edenlerin oranı yüzde 25, 121 ila 150 metrekarelik evleri tercih edenlerin oranı ise yüzde 22. Konut alıcılarının yüzde 9'u 180 metrekareden büyük ev ararken, yüzde 7'si 151 ila 180 metrekarelik evlere bakıyor. 


APARTMAN DAİRELERİ İLK TERCİH 

Konut tipi...