15 / 05 / 2024

Türkmenistan yeni havalimanı

Türkmenistan yeni havalimanı

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Adil Karaismailoğlu: 5 yeni havalimanı projemiz havadaki gücümüzü artıracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ Havalimanı 2. pistteki çalışmaları inceledi. Karaismailoğlu inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında havadaki gücümüz daha da artacaktır." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni havalimanı metrosu yanıtı: Doğru yapılanı alkışlarız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreni başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreni  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı başladı...

İstanbul Yeni Havalimanı ile 2023 hedefine bir adım daha yaklaştık!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul'da açılacak yeni havalimanı ile 2023 hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştık" dedi...

Bilal Ekşi'den İstanbul Yeni Havalimanı açıklaması!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, açılışına dakikalar kala İstanbul Yeni Havalimanı'nın İstanbul'u global bir aktarma merkezi haline getireceğini söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

Türkmenistan yeni havalimanı Haberi

Türkmenistan yeni havalimanı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği medya forumu, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi İdaresi Binası'nda gerçekleştirildi. 


Forumun açılış konuşmasını yapan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Batır Niyazliyev, "Orta Asya dünyanın en önemli bölgelerinden biridir." dedi.


Türkmenistan'ın da bu anlamda önemli bir ülke konumunda bulunduğuna işaret eden Niyazliyev, ülkelerinin çok büyük pazarlara komşuluk ettiğini anlattı.


Niyazliyev, Orta Asya ulaşım koridorunun aktif olarak kullanılması için çaba sarfettiklerini ve bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.


Bu konuda sürdürülen uluslararası çalışmalara da destek verdiklerini vurgulayan Niyazliyev, yürütülen çalışmaların BM desteğinde ve kontrolünde ilerlemesini istediklerini belirtti.


- "Ulaştırma sektörünün tüm yasal zemini geliştirilecek"


Türkmenistan Karayolları Bakan Yardımcısı Annadurdy Kosayev de ulaştırma ağlarının geliştirilmesinin, devlet politikalarında öncelikli alanlardan biri olduğuna dikkati çekti. Gelecekte Türkmenistan'ın dünya ulaştırma sistemine entegrasyonunu sağlayacak projeler geliştirdiklerini anlatan...